Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
#85035
Tony Brøchner USA's ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton. Arkivfoto.
#85035
Tony Brøchner USA's ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton. Arkivfoto.

PET passer på | USA's ambassadør | i Vejle

Publiceret: 28.03.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Både Politiets Efterretningstjeneste og Sydøstjyllands Politi er til stede, og Spinderihallerne er i forvejen undersøgt af PET.

Det oplyser leder af Lokalpolitiet i Vejle, vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, og kommunikationsmedarbejder i Spinderihallerne, Anders Lai.

"Vi er der sammen med PET, og der er også mere politi i byen, men det vil ikke virke voldsomt", siger Carsten Thostrup.

Mød endelig op
I følge informationsmedarbejder ved US Embassy Copenhagen, Alistair Thomsen, skal borgere da heller ikke lade sig afskrække af det forhøjede sikkerhedsniveau, der er almindeligt i sådanne situationer.

Ham bekendt stilles der ikke metaldetektorer op ved indgangen, når alle kan kigge forbi i den midlertidige ambassade, som for første gang er rykket ud i provinsen.

Alistair Thomsen kan dog ikke afvise, at PET har håndscannere med.

Secret Service er her ikke
Ifølge Vejle Amts Folkeblads oplysninger er der ikke amerikanske agenter med som led i sikkerheden.

United States Secret Service er livvagter, der opererer i og omkring præsidenten og Det Hvide Hus, mens ambassadører ikke er på deres liste. Det sørger det amerikanske udenrigsministeriums Diplomatic Security korps for rundt om på USA's ambassader, men kun på deres matrikler. Ude i landet, såsom i Vejle, er sikkerheden det det nationale politi og efterretningstjenestens opgave.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik