Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Motion gør mænd mere sunde end vægttab

Publiceret: 29.03.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Hvis du er overvægtig mand og jagter en sundere livsstil, kan det bedre betale sig at begynde at løbe, spille fodbold eller dyrke andre former for motion, end at bruge tid og kræfter på at skifte junkfood'en ud med bønnespirer og salatblade.

Ny dansk forskning viser ifølge videnskab.dk, at hvis mænd får pulsen helt op et par gange om uren, så gør det dig sundere end, hvis du begynder at ændre kostvaner for at tabe dig.

- Man skal selvfølgelig spise så sundt som muligt, siger Pernille Nordby, der har udført forskningen som ph.d.-studerende på Københavns Universitets afdeling for systembiologisk forskning under Biomedicinsk Institut.

- Men hvis man har et liv, hvor det er svært at finde overskud eller energi til at ændre kosten, skal man vide, at man bliver langt sundere af at bruge sin energi på fysisk aktivitet i stedet for på at spise anderledes for at tabe i vægt, siger hun til hjemmesiden.

Hun har lavet gennemkontrollerede studier af, hvordan kost og motion påvirker overvægtige mænd på mellem 20 og 40 år

Konklusionerne bygger på tre måneders intensive undersøgelser af blandt andet blod- og muskelprøver fra 48 overvægtige mænd.

I forskellige grupper ændrede de enten energibalancen ved hjælp af motion og diæter. Eller også ændrede de slet ikke noget i deres hverdag.

Analyserne viser ifølge videnskab.dk, at motion er det bedste middel til at holde styr på blodsukkeret i kroppen og altså til at holde alvorlige sygdomme som type 2-diabetes på afstand.

- Og det er næsten uhyggeligt, så kort tid man behøver træne, hvis bare noget af træningen er intensiv, siger Pernille Nordby til videnskab.dk.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik