SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.

Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Motion gør mænd mere sunde end vægttab

Publiceret: 29.03.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Hvis du er overvægtig mand og jagter en sundere livsstil, kan det bedre betale sig at begynde at løbe, spille fodbold eller dyrke andre former for motion, end at bruge tid og kræfter på at skifte junkfood'en ud med bønnespirer og salatblade.

Ny dansk forskning viser ifølge videnskab.dk, at hvis mænd får pulsen helt op et par gange om uren, så gør det dig sundere end, hvis du begynder at ændre kostvaner for at tabe dig.

- Man skal selvfølgelig spise så sundt som muligt, siger Pernille Nordby, der har udført forskningen som ph.d.-studerende på Københavns Universitets afdeling for systembiologisk forskning under Biomedicinsk Institut.

- Men hvis man har et liv, hvor det er svært at finde overskud eller energi til at ændre kosten, skal man vide, at man bliver langt sundere af at bruge sin energi på fysisk aktivitet i stedet for på at spise anderledes for at tabe i vægt, siger hun til hjemmesiden.

Hun har lavet gennemkontrollerede studier af, hvordan kost og motion påvirker overvægtige mænd på mellem 20 og 40 år

Konklusionerne bygger på tre måneders intensive undersøgelser af blandt andet blod- og muskelprøver fra 48 overvægtige mænd.

I forskellige grupper ændrede de enten energibalancen ved hjælp af motion og diæter. Eller også ændrede de slet ikke noget i deres hverdag.

Analyserne viser ifølge videnskab.dk, at motion er det bedste middel til at holde styr på blodsukkeret i kroppen og altså til at holde alvorlige sygdomme som type 2-diabetes på afstand.

- Og det er næsten uhyggeligt, så kort tid man behøver træne, hvis bare noget af træningen er intensiv, siger Pernille Nordby til videnskab.dk.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.