Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

frdb.dk
Vejret10 º C
lukas
lukas

Tordnende | modtagelse af| Lukas Graham

Publiceret: 31.03.2012 06:00
Mogens Gregers Madsen

Klik her for at se samtlige annoncer

Det Bruunske Pakhus bookede Lukas Graham, var det lidt af et kup. Den unge sangers popularitet eksploderede i løbet af kort tid og den berammede koncert måtte flyttes til Fredericia Teater. Det var en god ide for i stedet for 150 billetter kunne man sælge næsten 900.
Lukas Graham har på få måneder sparket sit navn grundigt fast på den danske musikscene med sin blanding af soul og pop. Han er en sjov blanding af noget meget gammelt og traditionsbundet og noget ungdommeligt fandenivoldshed.
Han er et kæmpe sangtalent. Der går år mellem, at vi på den danske scene oplever en sådan stemme. Han synger soul, som var Van Morrison hans bedstefar, og han har en rystende god vokal, som han kontrollerer perfekt, om det er for fuld hammer i et heftigt nummer, eller om det er en stille solosang.
Begrænsningen ved en koncert med Lukas Graham er, at repertoiret endnu ikke rækker til en hel aften. Så meget materiale er der tilsyneladende ikke. Og så kunne hans vokal fortjene en langt mere fyldig og varieret musikalsk indpakning.
Salen tog fantastisk godt imod Lukas Graham også kendt som barnestjernen Grunk fra Krummefilmene. Det skete nærmest tordnende med massive tramp i gulvet.
Det blev som sagt ikke nogen lang aften, måske også præget af, at keyboardspilleren ifølge Graham døjede med sygdom. På et tidspunkt flirtede Graham fra scenen med, om der var nogle blandt publikum, der kunne træde til i stedet for den feberplagede keyboard-spiller, og han fik såmænd også en af de lokale på scenen. Men inden den unge fyre fik lov at spille med, vendte keyboard-spillerende tilbage fra kulisserne.
Publikum gik glade fra koncerten. De havde også fået de to sange, der primært har gjort Graham populær, "Drunk in the morning" og "Ordinary Things".

flereMest læste