Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
Mathilde Bech
Mathilde Bech Som tempelridder skal man gøre gode gerninger. Blandt andet hjælpe med at holde sjippetoget, så de andre elever kan hoppe.
Mathilde Bech
Mathilde Bech Som tempelridder skal man gøre gode gerninger. Blandt andet hjælpe med at holde sjippetoget, så de andre elever kan hoppe.

Tempelridder: Breivik har skadet os

Publiceret: 18.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Silas Bang

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Et rødt ridderkors på en hvid baggrund er i århundreder blevet associeret med Tempelridderne. En orden, der blev grundlagt i 1118 for at beskytte pilgrimme, der rejste under korstogene til Jerusalem.

Men efter 22. juli sidste år er ridderkorset også blevet associeret med massemorderen Anders Breivik, der dræbte 77 personer i Oslo og øen Utøya.

Breivik fortalte efter sine ugerninger, at han var tempelridder.

Men tempelridderne i Danmark vil på ingen måde vide af ham. Det fortalte Carsten Wind Hansen, da han forleden lærte elever på Englystskolen at gøre gode gerninger.

Han er selv slået til tempelridder i den international fælleskirkelig organisation Tempel Ridder Ordenen, der har godt 7000 medlemmer i norden og godt 60 i Danmark, som kæmper for at hjælpe andre af alle hudfarver og religiøsitet.

- Sagen har gjort os meget kede af det. Både at han bruger vores symbol uden at være tempelridder og det forfærdelige, der skete. Vi har taget stærkt afstand fra mand og motiv. Derfor kan det ikke understreges stærkt nok, at uanset om du er kristen og bor i Danmark eller er muslim i Kasakhstan, skal du have hjælp, hvis du har brug for det, siger Carsten Wind Hansen.

Han blev spurgt, om han ville være tempelridder, efter han var feltpræst i Afghanistan.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik