Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Endnu en psykiater skal vurdere Breivik

Publiceret: 19.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik på annoncen for at forstørre den
Bistandsadvokater i sagen massemorderen Anders Behring Breivik henter hjælp fra endnu en psykiater for at finde ud af, hvorvidt den terrortiltalte Breivik er tilregnelig eller ej.

Beslutningen kommer, efter at to rapporter fra sagkyndige er kommet med modstridende konklusioner om Breiviks tilregnelighed. Det skriver TV2 Norge.

Specialist i psykiatri Ulrik Malt følger retssagen med et helt specielt formål. Malt er en af Norges førende specialister i psykiatri.

- De har bedt mig om at give en vurdering af det totale billede med henblik på tilregnelighed eller ikke tilregnelighed, siger han til TV2 Norge.

Der ligger to komplet modstridende mentalundersøgelser på bordet. Den seneste konkluderer, modsat den første undersøgelse, at Breivik er strafferetsligt tilregnelig og kan idømmes fængselsstraf.

Og bistandsadvokaterne mener derfor, at det er helt afgørende, at få en person ind, som kan forklare, hvorfor de sagkyndige er kommet frem til to helt forskellige konklusioner.

- Vi har indkaldt ham som vidne, fordi vi mener, at han mere uafhængigt af rapporterne kan sige lidt om, hvad der ligger bag diagnoserne, siger bistandsadvokat Cathrine Grøndahl til TV2 Norge.

Bistandsadvokaterne har også bedt Malt vurdere den metode, som de sagkyndige har benyttet.

- Man kunne måske se for sig, at de vil definere disse begreber, så de passer med deres konklusioner, siger Cathrine Grøndahl.

Ulrik Malt skal efter planen vidne midt i juni. Han vil ikke kommentere, hvordan han arbejder, og hvad han får ud af sine observationer.

- Aftalen er, at jeg ikke skal give nogle kommentarer. Nu ser jeg på det, og så snakker jeg med bistandsadvokaterne, siger Malt.

Bistandsadvokat Cathrine Grøndahl ser Malts vurdering som et godt supplement.

- Han bliver nok et bidrag i denne interessante og vanskelige debat om psykiatri, siger hun.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik