SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.

Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Københavnske kirker kan blive til boliger

Publiceret: 23.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Supermarkeder og diskoteker. Den går ikke. Men boliger kunne godt være en mulighed.

Det bliver Kirkefondet, der får det afgørende ord for en del kirker i København, der i løbet af de kommende år skal tages ud af drift.

Af de 16 københavnske kirker, som stiftsrådet i Københavns Stift har udpeget til lukning ejer Kirkefondet cirka halvdelen, og generalsekretær Morten Skrubbeltrang vil ikke afvise, at nogle af kirkerne kan sælges til beboelsesformål.

- Jeg kan lettere se for mig, at de bliver til boliger end til supermarkeder med facadeskilte og kølediske. Det har noget at gøre med, at det vil være mindre synligt, at kirkerne er blevet til boliger, siger Morten Skrubbeltrang til Ritzau.

Ifølge liebhaver-ejendomsmægler Jan Fog, er de tomme kirker oplagte liebhaveremner og kan hurtigt omsættes, hvis man forbereder sig godt på markedsvilkårene.

- Det vil ikke tage meget mere end et halvt år at sælge en kirke. Men det er vigtigt, at man har den rigtige pris fra starten. Vi vil gerne sælge en kirke, udtaler Jan Fog til Kristeligt Dagblad.

Selv om Morten Skrubbeltrang ikke vil afvise idéen, så mener han, at der er nogle muligheder, der er mere nærliggende end boliger.

- Det er meget vigtigt, at man overvejer grundigt, hvad de kan bruges til. Dels er det meget interessant at kikke på, om kirkerne kan bruges til sociale og kulturelle formål, dels er der en række andre kristne kirkesamfund i København, som har brug for bygninger og steder at være, siger Morten Skrubbeltrang.

Kirkefondet har til formål at styrke det kirkelige liv i København. Tidligere skete det fortrinsvis gennem kirkebyggeri, i dag er det mere kirkelige projekter og undervisning, som Kirkefondet støtter.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.