Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

DSB-bestyrelse går fri i DSB-skandale

Publiceret: 23.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
eller ansvarsfrihed - for regnskabsåret 2010.

Det erfarer DR Nyheder.

Den foregående transportminister Hans Christian Schmidt nægtede ellers at give bestyrelsen ansvarsfrihed, før han vidste, om bestyrelsen havde et ansvar for DSBFirst-skandalen, hvor DSB ulovligt finansierede datterselskabet DSBFirst med danske skattekroner.

Kort før påske kom så den længe ventede rapport, om hvem der vidste hvad om skandalen.

DSB`s bestyrelse har selv bestilt rapporten hos advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der har fået et tocifret millionbeløb for at gennemtrævle over 300.000 mails og interviewe en række af nøglepersonerne.

Rapporten frikender bestyrelsen for ansvar. Den konkluderer, at den fyrede DSB-direktør Søren Eriksen burde have fortalt bestyrelsen om den galopperende gæld, som DSBFirst opbyggede hos DSB.

Og så oplyses det i rapporten, at daværende bestyrelsesformand, Mogens Granborg, i september 2010 - et halvt år før skandalen brød ud - fik en helt central direktionsrapport fra DSB Sverige tilsendt.

I direktionsrapporten kunne Granborg læse, at gælden allerede dengang var på 210 millioner kroner, og at DSBFirst frygtede, at den meget lave rentesats på 1,15 procent ville stige, fordi der var fare for krydssubsidiering (statsstøtte).

- Mogens Granborg får en rapport, der står og blinker rødt i højeste potens. Rapporten viser, at økonomien i DSBFirst er kørt fuldstændig i rødt, siger lektor ved CBS, Kim Jørgensen til DR Nyheder.

Mogens Granborg sendte ikke rapporten videre til resten af bestyrelsen, og det forstår Kim Østergaard ikke.

- Bestyrelsesformand Mogens Granborg har svigtet bestyrelsen og DSB og i sidste ende også skatteborgerne, som står tilbage med regningen, siger Kim Østergaard.

DSB`s bestyrelse fik dog selv allerede i oktober 2010 at vide, at DSBFirsts gæld til DSB var på 210 millioner kroner.

Det fremgår af en mail, som daværende DSB-direktør Søren Eriksen sendte til hele bestyrelsen.

Tidligere bestyrelsesmedlem Ulrik Salmonsen erkender at have fået mailen, men han mener ikke, den beskrev den dårlige økonomi i samme grad som den rapport, Mogens Granborg fik.

- Der nævnes jo ikke faren for krydssubsidiering i vores mail, men det gør der i selve rapporten, som Granborg fik, siger Ulrik Salmonsen til DR Nyheder.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik