Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af

Mobile Logo

Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

frdb.dk

Firmaer mistænkes for snyd med udlændinge

Publiceret: 24.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau

Annonce

Klik her for at se samtlige annoncer

er rod i sagen om hver tredje udenlandske medarbejder fra et ikke-EU land, der kom til Danmark i 2011. Det viser en stikprøvekontrol, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kontrollen er foretaget af Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering. I 192 tilfælde ud af 583 sager, hvor borgere fra ikke-EU lande sidste år har fået en arbejdstilladelse i en dansk virksomhed, er manglen alvorlig nok til, at virksomhederne skal levere mere dokumentation.

Fagforeningerne HK og Prosa anklager de danske virksomheder for bevidst snyd for at få arbejdstilladelserne til de udenlandske medarbejdere og dermed presse danske lønninger.

- Når myndighederne på eget initiativ genoptager en tredjedel af sagerne, tyder det på, der er brug for et nøjere gennemsyn.

- Der foregår ting og sager, der ikke er helt fine i kanten, siger formand i HK Privat Simon Tøgern til Jyllands-Posten.

Det er ikke muligt at opgøre, hvor mange virksomheder der på baggrund af de mangelfulde oplysninger har fået bøder, eller hvor mange ansatte der er blevet sendt retur til hjemlandet, men begge dele er forekommet.

I alt blev der givet over 4.200 arbejdstilladelser i 2011, en stigning på 145 procent på fem år.

Siden 2008 er næsten 16.000 højt kvalificerede personer kommet til Danmark for at arbejde. Dermed kan over 5.200 udenlandske medarbejdere reelt arbejde i Danmark på et ukorrekt grundlag.

Fredericia Dagblad

 • Tegn abonnement

 • Kundeservice

 • Bliv avisbud

 • Tilmeld nyhedsbrev

  Vi sender dig hver dag et gratis nyhedsoverblik direkte til din mail.

  Ja tak, jeg accepterer betingelserne hvori der bl.a. står, at Jyske Medier A/S må kontakte mig.


 • Produkter

Seneste web-tv


  Seneste gallerier

   Der er ingen annoncer.

   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik