Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Mette Frederiksen vil fupfirmaer til livs

Publiceret: 25.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Håndværkerfirmaer, der snyder sig til at bruge billigere arbejdskraft ved at lade som om, de i virkeligheden har base i et andet land, vil få det sværere i fremtiden. Det bliver ifølge den danske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) konsekvensen af nye regler, der er på vej i EU.

- Det centrale er at afdække, om de virksomheder, der flytter sig over grænser, er reelle virksomheder eller ej, siger Mette Frederiksen.

Virksomheder, der er baseret i et andet EU-land, kan nemlig udstationere medarbejdere til Danmark og lade dem arbejde til lønninger, der ligger under de danske overenskomster.

Men ifølge ministeren har der været massevis af eksempler på, at de virksomheder, der har haft udstationeret for eksempel håndværkere, slet ikke har været reelle virksomheder.

Den slags snyd er EU på vej med nye regler imod. Og ifølge Mette Frederiksen, der i disse dage leder et møde for alle EU's beskæftigelsesministre, er der bred opbakning til at stramme op.

Men Mette Frederiksen er ikke i tvivl om, at der fortsat vil være en stor opgave for den danske regering i at bekæmpe social dumping, uanset at EU kommer med nye regler.

- Udfordringerne omkring den fri bevægelighed er kommet for at blive et stykke tid endnu. Derfor kommer vi til at skule prioritere det her på dansk jord i årene, der kommer, siger hun.

Regeringen og Enhedslisten har vedtaget at bruge 55 millioner kroner om året på at bekæmpe social dumping, altså at arbejdstagere fra fattige EU-lande presser løn- og arbejdsvilkår for danske lønmodtagere.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik