SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.

Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Mette Frederiksen vil fupfirmaer til livs

Publiceret: 25.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Håndværkerfirmaer, der snyder sig til at bruge billigere arbejdskraft ved at lade som om, de i virkeligheden har base i et andet land, vil få det sværere i fremtiden. Det bliver ifølge den danske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) konsekvensen af nye regler, der er på vej i EU.

- Det centrale er at afdække, om de virksomheder, der flytter sig over grænser, er reelle virksomheder eller ej, siger Mette Frederiksen.

Virksomheder, der er baseret i et andet EU-land, kan nemlig udstationere medarbejdere til Danmark og lade dem arbejde til lønninger, der ligger under de danske overenskomster.

Men ifølge ministeren har der været massevis af eksempler på, at de virksomheder, der har haft udstationeret for eksempel håndværkere, slet ikke har været reelle virksomheder.

Den slags snyd er EU på vej med nye regler imod. Og ifølge Mette Frederiksen, der i disse dage leder et møde for alle EU's beskæftigelsesministre, er der bred opbakning til at stramme op.

Men Mette Frederiksen er ikke i tvivl om, at der fortsat vil være en stor opgave for den danske regering i at bekæmpe social dumping, uanset at EU kommer med nye regler.

- Udfordringerne omkring den fri bevægelighed er kommet for at blive et stykke tid endnu. Derfor kommer vi til at skule prioritere det her på dansk jord i årene, der kommer, siger hun.

Regeringen og Enhedslisten har vedtaget at bruge 55 millioner kroner om året på at bekæmpe social dumping, altså at arbejdstagere fra fattige EU-lande presser løn- og arbejdsvilkår for danske lønmodtagere.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.