Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Nu får narkomanerne deres fixerum

Publiceret: 26.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Det skal være slut med narkomaner, der hænger i opgangene og kanyler, der ligger og flyder. Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om at gøre det lovligt for kommunerne at indrette fixerum, hvor stofmisbrugere kan indtage deres stof.

Det sker, efter at flere kommuner har ønsket at flytte stofmisbrugerne fra gaden til mere ordnede forhold.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med det tilbud, vi nu kan give nogle af de mest udsatte i vores samfund. Vi ved, at fixerum kan nedbringe dødeligheden, og derfor er det vigtigt, at de kan komme i gang endnu hurtigere, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

Hun håber desuden, at det vil skabe øget tryghed for beboerne i lokalområdet.

Det bliver frivilligt for kommunerne, om de vil oprette fixerum, men regeringen og Enhedslisten har aftalt at afsætte 7 millioner kroner til at støtte formålet i 2012 og knap 10 millioner kroner næste år.

I København har Borgerrepræsentationen ligefrem taget forskud på beslutningen og vedtaget at åbne et midlertidigt fixerum på Halmtorvet allerede til oktober. Senere skal fixerummet flytte til Mændenes Hjem, hvor det skal være permanent.

Prisen for det københavnske fixerum har kommunen udregnet til mellem 13 og 18 millioner kroner.

De københavnske narkomaner har siden september sidste år kunnet benytte en ombygget ambulance, som frivillige har drevet som fixerum.

Hos Enhedslisten, der har arbejdet for at få lovliggjort fixerum i ti år, vækker aftalen glæde.

- Det er helt afgørende for stofmisbrugerne, at de ikke længere skal indtage deres stof under uhygiejniske og usikre forhold. Helt konkret kommer det til at betyde, at færre dør af en overdosis, og at færre bliver smittet med HIV eller leverbetændelse, siger Enhedslistens sundhedsordfører Stine Brix.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik