Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

FN: Historisk dom mod Charles Taylor

Publiceret: 26.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Internationale menneskeretsorganisationer er glade for dommen over Liberias tidligere præsident, Charles Taylor, der er blevet kendt skyldig i krigsforbrydelser.

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay, siger, at dommen betyder, at tyranniske ledere ikke længere kan trække sig tilbage med deres blodpenge.

- Det er uden tvivl et historisk øjeblik i udviklingen af international retfærdighed, siger Navi Pillay.

Det er FN's Den Særlige Domstol for Sierra Leone i byen Leidschendam i Holland, der har dømt Taylor for krigsforbrydelser fra 1996 til 2002 under den blodige borgerkrig i nabolandet Sierra Leone.

- Der er ingen tvivl om, at dagens dom sender et vigtigt signal til statsledere. Ligegyldigt hvem du er, eller hvilken stilling du har, så vil du blive draget til ansvar for kriminelle handlinger, siger Abdulai Sheriff, der er leder af Amnesty International i Sierra Leone.

Selv om dommen over den tidligere liberiske præsident vil give en eller anden form for retfærdighedsfølelse til ofrene, så er Charles Taylor bare toppen af isbjerget, siger Sheriff.

- Tusindvis af mennesker, der mistænkes for drab, voldtægt, misbrug og brug af børn i den væbnede konflikt i Sierra Leone, er aldrig blevet retsforfulgt, tilføjer han.

Elise Keppler fra Human Rights Watch mener, at dommen er en sejr for ofrene for Charles Taylors brutale forbrydelser i Sierra Leone.

- Magtfulde ledere som Charles Taylor har alt for længe levet mageligt og hævet over loven, siger hun og langer samtidigt ud efter Taylors hjemland.

- Den liberiske regerings manglende evne til at bringe de ansvarlige for forbrydelse begået i landets egen konflikt for retten er stærkt skuffende, siger Keppler.

- Liberiske ofre for massakre, voldtægt og tortur fortjener samme retfærdighed som ofrene i Sierra Leone, tilføjer hun.

Dommen mod Charles Taylor afsiges 30. maj.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik