Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Ukendt mand gav geværer til terrormistænkte

Publiceret: 28.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
De tre terrormistænkte i fredagens terrorsag kom torsdag i besiddelse af to AK47-geværer med tilhørende ammunition, og derfor skred politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) fredag til anholdelse af de tre mænd.

Det står i sigtelsen, der blev offentliggjort, da de tre mænd lørdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør for ulovlig våbenbesiddelse. Dørene til retsmødet blev herefter lukket.

Der er stort politiopbud i forbindelse med fremstillingen, og området omkring Dommervagten i København er spærret af.

Ifølge sigtelsen mødtes den ene af de tre anholdte, en 22-årig mand, torsdag klokken 17.00 med en ukendt mand på Hareskov Station, og det blev aftalt, at den ukendte mand skulle levere to såkaldte Kalashnikov-geværer med tilhørende ammunition.

Klokken 20.30 samme aften og samme sted fik en anden af de tre anholdte, en 23-årig mand, overdraget våbnene og ammunitionen, da han mødtes med den ukendte mand.

Næste dag, fredag klokken lidt i 10, mødtes den 23-årige så med den tredje anholdte, en 21-årig mand, på Herlev Station for at give våbnene videre. Det var her, at PET skred ind og anholdt de to.

Den 22-årige blev anholdt på sin bopæl i Melissehaven i Herlev.

Den ukendte mand, der leverede våbnene, er stadig på fri fod.

De tre er udelukkende sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, og altså ikke for terrorrelateret virksomhed.

Den 22-årige, der torsdag aftalte overdragelsen af de to geværer med den ukendte mand, har i forbindelse med grundlovsforhøret erkendt medvirken til besiddelse af våben. De to øvrige anholdte erkender sig ikke-skyldige.

Politiet og PET har gennem hele sagen været meget fåmælte. Fredag blev det dog oplyst, at politiet er gået aktivt ind i efterforskningen for at sikre, at "eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser".

To af de anholdte, en 22-årig jordansk statsborger og en 23-årig mand med tyrkisk pas, bor i Danmark, mens den tredje, en 21-årig dansk statsborger, bor i Egypten.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik