SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.

Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Ukendt mand gav geværer til terrormistænkte

Publiceret: 28.04.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
De tre terrormistænkte i fredagens terrorsag kom torsdag i besiddelse af to AK47-geværer med tilhørende ammunition, og derfor skred politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) fredag til anholdelse af de tre mænd.

Det står i sigtelsen, der blev offentliggjort, da de tre mænd lørdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør for ulovlig våbenbesiddelse. Dørene til retsmødet blev herefter lukket.

Der er stort politiopbud i forbindelse med fremstillingen, og området omkring Dommervagten i København er spærret af.

Ifølge sigtelsen mødtes den ene af de tre anholdte, en 22-årig mand, torsdag klokken 17.00 med en ukendt mand på Hareskov Station, og det blev aftalt, at den ukendte mand skulle levere to såkaldte Kalashnikov-geværer med tilhørende ammunition.

Klokken 20.30 samme aften og samme sted fik en anden af de tre anholdte, en 23-årig mand, overdraget våbnene og ammunitionen, da han mødtes med den ukendte mand.

Næste dag, fredag klokken lidt i 10, mødtes den 23-årige så med den tredje anholdte, en 21-årig mand, på Herlev Station for at give våbnene videre. Det var her, at PET skred ind og anholdt de to.

Den 22-årige blev anholdt på sin bopæl i Melissehaven i Herlev.

Den ukendte mand, der leverede våbnene, er stadig på fri fod.

De tre er udelukkende sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, og altså ikke for terrorrelateret virksomhed.

Den 22-årige, der torsdag aftalte overdragelsen af de to geværer med den ukendte mand, har i forbindelse med grundlovsforhøret erkendt medvirken til besiddelse af våben. De to øvrige anholdte erkender sig ikke-skyldige.

Politiet og PET har gennem hele sagen været meget fåmælte. Fredag blev det dog oplyst, at politiet er gået aktivt ind i efterforskningen for at sikre, at "eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser".

To af de anholdte, en 22-årig jordansk statsborger og en 23-årig mand med tyrkisk pas, bor i Danmark, mens den tredje, en 21-årig dansk statsborger, bor i Egypten.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   SOSEScript: GetMainProfileInfo.js failed executing with the following error: Error on line 30 position 3: Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record.