Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
Torben Glyum Cimber Sterlings første fly nåede at lette fra Billund, før konkursbegæringen blev kendt. Men alle senere flyvninger blev aflyst.
Torben Glyum Cimber Sterlings første fly nåede at lette fra Billund, før konkursbegæringen blev kendt. Men alle senere flyvninger blev aflyst.

Billund mister København-ruten

Publiceret: 03.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Flemming Larsen
ruter, som Cimber Sterling også fløj på.

Konkursen betød, at godt 150 passagerer kom i akut klemme i morges.

Jesper Klausholm, marketingdirektør i Billund Lufthavn, oplyser, at lufthavnen straks gik i gang med at hjælpe de strandede passagerer.

- Vi forsøger at hjælpe passagererne med alternative ruter, siger Jesper Klausholm.

Han siger, at han allerede i dag går i gang med at finde et nyt flyselskab til indenrigsruten mellem Vest- og Østdanmark.

Kom bag på alle
Konkursen kom ikke overraskende, men dog hurtigere end ventet.

Det tidlige morgenfly fra Billund til København lettede helt efter planerne klokken 6.30. Men kort efter blev Cimber Sterling begæret konkurs. Det betød travlhed, blandt andet hos Sun-Air of Scandinavia.

Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i Sun-Air of Scandinavia, siger, at man er klar til at over to af Cimbers ruter ud af Billund.

- Vi har søgt slots, start- og landingstilladelser, på ruterne til Oslo og Stockholm. Og disse ruter vil vi kunne begynde at flyve på allerede fra i næste uge, siger Kristian Tvergaard.

Derudover har Sun-Air også planer om at overtage ruten fra Aalborg til Oslo.

Hvad med indenrigsruten til København?

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt vi overtager denne, siger Kristian Tvergaard.

Cimber Sterling fløj på indenrigsruten i samarbejde med SAS. Her havde man her til morgen travlt med at hjælpe de strandede passagerer.

- Vi har sat større fly ind på vores ruter i Aarhus og Aalborg for at hjælpe så mange passagerer som muligt. Men det er endnu alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt vi selv går ind og overtager ruten mellem Billund og København, siger Mikkel Thrane, kommunikationschef i SAS.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), siger, at han tror, der hurtigt kommer en ny operatør på ruten mellem Billund og København.

- Cimber Sterlings konkurs er ærgerlig. Men jeg tror, at lufthavnen hurtigt finder en løsning, siger han.

Vejle Kommune ejer 37 procent af aktierne i Billund Lufthavn.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik