Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?
Dit valg huskes i 30 dage

frdb.dk
Vejret14 º C

To profiler slås om borgmesterpost i London

Publiceret: 03.05.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

bliver det afgjort, hvem der som ny overborgmester i London får muligheden for at byde hele verden velkommen til De Olympiske Lege til sommer.

Den nuværende konservative overborgmester, Boris Johnson, ventes at blive genvalgt, og en bookmaker har da også allerede udbetalt gevinst til de personer, der har sat deres penge på ham som vinder.

Den røde veteranpolitiker Ken Livingstone bejler også til posten som overborgmester. Han har tidligere siddet på pladsen fra 2000-2008, men ved valget i 2008 tabte han snævert til Johnson.

Valgkampen har været hård og personlig mellem de to kandidater, men Johnson håber på endnu fire år ved roret i storbyen, der er et af verdens førende finanscentre.

Faktisk har valgkampen mellem de to hovedpersoner været så koncentreret om dem, at selv spørgsmål om den økonomiske krise og den fremtidige politiske kurs har været skubbet i baggrunden.

- Det har langt hen ad vejen været en kamp om at være den største politiske berømthed i opgøret. Det har ikke drejet sig så meget om politik, siger den politiske analytiker Tony Travers, der er tilknyttet universitetet Londons School of Economics.

Travers fremhæver, at overborgmesterposten i London har stor symbolsk betydning i britisk politik, selv om den ikke giver så stor indflydelse.

- I forhold til overborgmestrene i Paris og New York har Londons mindre at skulle have sagt, påpeger Travers.

Livingstone, der er blevet kendt som "Røde Ken" i hele landet for sine socialistiske holdninger, er under valgkampen blevet bragt i forlegenhed i en sag om privat skattetænkning.

Han forsøgte først at undslå sig en offentliggørelse af sin private økonomi, men kom under pres, da andre kandidater åbent fortalte detaljer om deres privatøkonomier.

Striden kulminerede, da en rasende Johnson på et tidspunkt kaldte Livingstone for "en forbandet løgner." Det var en reaktion på Livingstones beskyldninger om, at Johnson også skulle have bedrevet skattetænkning.

Livingstone har også sagt, at Johnson kun fører i meningsmålingerne, fordi han forstår at få folk til at le.

flereMest læste