Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Bombe dræber 20 i russiske Dagestan

Publiceret: 04.05.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Op mod 20 mennesker blev dræbt og yderligere 30 såret, da to kraftige bomber eksploderede ved en politistation i den russiske republik Dagestan i Kaukasus sent torsdag. Det skriver russiske medier.

Den første eksplosion skete, da politi stoppede en bil for at tjekke førerens papirer, skriver nyhedsbureauet RIA.

En anden bombe eksploderede, da brandvæsen og ambulancer ankom til stedet.

Eksplosionerne fandt sted med et kvarters mellemrum i udkanten af Dagestans hovedby Makhatjkal.

Seks af de døde er lokale politibetjente. Desuden omkom tre russiske embedsmænd og tre civile. Det oplyser en talsmand for indenrigsministeriet i Dagestan.

En kilde i politiet fortæller at kropsdele ligger spredt rundt omkring ved politistationen, der blev fuldstændig smadret. En nærliggende gasrørledning blev også ødelagt, skriver RIA.

Der er tale om den dødeligste bombeaktion i Dagestan i år. Desuden blev mange bygninger og biler også beskadiget.

Rusland har længe kæmpet mod lokale militante muslimske grupper i Dagestan og naborepublikkerne Ingusjetien og Tjetjenien.

Oprørsgrupperne kæmper for selvstændighed og ønsker de russiske soldater væk fra regionen.

Oprørerne har tætte kontakter til lande i Mellemøsten og får angiveligt både penge og våben fra deres sympatisører der.

De synes dog svækket på det seneste, efter at de russiske militære styrker har tilføjet dem alvorlige nederlag og anholdt flere af oprørernes ledere.

/Reuters

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik