Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen

Du viderestilles til den mobile version af


Ønsker du at fortsætte?




Dit valg huskes i 30 dage

frdb.dk
Vejret15 º C

Restauranter tjekkes for illegale ansatte

Publiceret: 16.05.2012 06:00
Ritzau

Klik her for at se samtlige annoncer

på illegal arbejdskraft og firmaer, der ser stort på danske regler, får nu et ekstra gear, skriver Politiken torsdag.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har bedt Arbejdstilsynet intensivere indsatsen yderligere med 800 ekstra kontrolbesøg i danske og udenlandske firmaer inden for restauranter, hoteller og rengøring over de næste måneder.

- Jeg får et stigende antal meldinger om problemer inden for de områder. Der er mistanke om en opblomstring af et illegalt arbejdsmarked. Det er overtrædelse både på mit område - Arbejdstilsynet - men også moms, skat og opholdstilladelser, siger Mette Frederiksen til Politiken.

I første omgang er det Arbejdstilsynet, som skal på kontrolbesøg, men det skal så tippe videre til andre myndigheder, hvis det finder mistænkelige forhold.

- Jeg kan som socialdemokratisk minister ikke leve med, at der er elementer af wild west på vort arbejdsmarked, og hvor man tilsyneladende behandler sine medarbejdere, som man har lyst til, siger Mette Frederiksen til Politiken.

I forvejen har Arbejdstilsynet, Skat og politiet fået ekstra midler til en koordineret indsats mod social dumping. Men indsatsen skal intensiveres yderligere:

- Vi har sagt ja til denne ekstra opgave, som bliver koncentreret i det, vi kalder servicebranchen: hoteller, restauranter og rengøringsfirmaer. Det er her, vi ved, at der kan være problemer med arbejdskraften, siger Hasse Mortensen, tilsynschef i Arbejdstilsynet, til Politiken torsdag.

flereMest læste