Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk

Serbisk præsident benægter folkemord

Publiceret: 02.06.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Ritzau
Den nyvalgte serbiske præsident, Tomislav Nikolic, siger, at massakren i Srebrenica i 1995, der kostede 8.000 muslimer livet ikke var folkemord, men alvorlige krigsforbrydelser.

- Der var intet folkedrab i Srebrenica, siger Nikolic i et interview med montenegrinsk stats-tv fredag og vækker minder om hans tid som ultranationalistisk leder i krigene i 1990'erne, der splittede det tidligere Jugoslavien.

- I Srebrenica blev alvorlige krigsforbrydelser begået af serbere, som skal findes, retsforfølges og straffes, siger Nikolic.

Omkring 8.000 muslimske mænd og drenge blev dræbt i løbet af få dage, da bosniske serbere angreb det FN-beskyttede område Srebrenica i Bosnien i juli 1995.

Bosniens muslimske leder, Boris Izetbegovic, var øjeblikket ude med en fordømmelse af udtalelserne:

- At fornægte folkemordet i Srebrenica er ikke et skridt på vejen mod samarbejde og genoprettelse af tilliden, men præcis det modsatte. Det er en ny kilde til misforståelse og spændinger i regionen, siger Izetbegovic.

- Det sår alvorlige tvivl, om Tomislav Nikolics pro-europæiske standpunkt og hans forpligtelse til gode relationer i regionen, tilføjer han.

Nikolic vandt overraskende over den siddende og proeuropæiske præsident Boris Tadic ved præsidentvalget 20. maj.

Siden bruddet med det anti-vestlige og ultranationalistiske radikale parti i 2008 har Nikolic stræbt efter at fremstille sig selv som en moderat populistisk nationalist og har støttet Serbiens bestræbelser for at blive medlem af EU.

Serbien opnåede status som kandidatland i marts, og EU har gjort det klart, at en forbedring af forholdet til nabolandene på Balkan er et vigtigt skridt i retning af EU-medlemskab.

Serbien har så småt forsøgt at genoprette forbindelserne til de tidligere fjender i Bosnien, Kroatien og Kosovo, men forsoningsprocessen har været langsommelig.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik