Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
Forældre vil påskønne
 
Forældre vil påskønne
 

Forældre vil påskønne datterens fightervilje. Lines kræftsygdom får kamp til stregen

Publiceret: 17.10.2012 06:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
alle har holdt ved, fastslår den lille familie, der også rummer lillesøster Fie på 13 år.
- Hun har bestemt været en stor hjælp og været tæt på hele vejen. Hun valgte bl.a. at blive indlagt med sin storesøster på Rigshospitalet og at passe sin skolegang derovre, nævner Ann Riis Strini.
Siden juni er det på Odense Universitetshospital at Line behandlingsmæssigt har hørt til.
Familien på Grethevej er enige om, at det er vigtigt at støtte op om forskningen og behandlermiljøet, gennem det at donere midler til Kræftens bekæmpelse. De er også enige om, at midlerne også bør anvendes i højere grad til at få besvaret spørgsmålet om hvorfor kræft opstår.
- Der tales jo reelt om en cancer - epidemi i den vestlige del af verden, hvor hver tredje rammes af kræft på et tidspunkt i livet. Det må derfor være meget vigtigt at der forskes mere i hvorfor, lyder det fra Peter Strini, der fortsætter:
- Vi har faktisk, siden Line blev syg, lagt vores kostvaner næsten 100% om til det økologiske. For det er da utroligt hvad der er af varer i supermarkeder med E-numre på, - altså oplysninger om tilsætningsstoffer, kommer det med en let hovedrysten.
Peter Strini, der selv er uddannet som maskinmester, sammenligner sit eget fag med kræftforskernes.
- Når en del går i stykker i maskinen, skal fejlen afhjælpes og en del måske skiftes. Sådan håber jeg også at det kan blive med cancer, - i begge tilfælde bør man samtidigt finde ud af hvorfor fejlen hhv. sygdommen overhovedet opstod, lyder det fra Lines far.
Ann Strini siger, at det er vigtigt at huske på, at livet skal værdsættes lidt mere. Husk at spørg dig selv om det du nu går og er sur over eller bruger tid på, nu også er det rigtige. For man skal ikke gå og være bitter, men bør værdsætte livet.
- Og så igen. Vi står frem for at gøre andre opmærksom på sygdommen og på muligheden for at hjælpe, men som sagt mest for at give Line det kæmpe skulderklap hun fortjener, i forhold til hvor flot hun tackler det hele. Og igen, - en stor tak til alle over en kam for den unikke opbakning vi og Line har mødt alle steder.
Line selv er, trods den skrappe kemo-kur, ikke til sinds at blive i sengen unødigt. Hun gør som hidtil.
- Jeg forsøger at planlægge kure og sygehusbesøg så det ikke rammer min skolegang, lyder det afslutningsvist, fra Line, der kæmpede sig i skole for nyligt, fightede sig til at fremlægge en rapport til et rent 10-tal, og først dernæst lod trætheden tage over og bestilte farmand til hjemtransporten.
Lines udgangsreplik fortæller om de barske erfaringer hun har gjort:
Man kan ikke købe helbredelse på flaske, men et godt helbred kan brygges..

Seneste web-tv


  Seneste gallerier