Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Flygtninge på Bülows Kaserne i Fredericia er ikke så glade for maden. Arkivfoto: Torben Glyum
 Flygtninge på Bülows Kaserne i Fredericia er ikke så glade for maden. Arkivfoto: Torben Glyum

Syriske flygtninge er kede af cateringmad

Publiceret: 12.11.2014 09:00
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Cateringmaden på asylcenteret i Fredericia falder ikke i de nyligt tilflyttede Syriske flygtninges smag.

Ifølge en kilde DR Trekanten har talt med, er flygtningene så lidt begejstret for maden, at det meste bliver smidt ud, og flere af de 60 flygtninge på centeret truer med sultestrejke.

Opdateret: Syrere er glade for maden

Kilden har venner blandt de syriske flygtninge, men ønsker at være anonym, fordi hun er bange for at skade deres sag ved at stå frem.

- De er meget deprimerede. De vil bare gerne have lov til at lave maden selv, men det har de fået at vide, at de ikke må, siger den anonyme kilde til DR Trekanten.

Catering eneste mulighed
Asylcenteret i Fredericia er drevet af Langeland Kommune. Kommunen driver både asylcenteret Holmegaard på Langeland og så det nye Bülows asylcenter.

Den ansvarlige Centerleder Ulrik Pihl, ønsker ikke at deltage i et interview, men siger i en udtalelse, at der ikke er faciliteter på den gamle kaserne, så syrerne kan lave mad selv, og at catering derfor er den eneste mulighed.

Læs også: Syrere synes godt om chili con carne

Ifølge DR Trekantens kilde er maden der serveres på asylcenteret anderledes, end den mad syrerne er vant til. Hun mener, at problemerne er et spørgsmål om madkultur.

Centerleder Ulrik Pihl siger, at han er lydhør over for kritikken, og at han løbende vil tale med cateringfirmaet med henblik på at justere menuen.

Udlændingestyrelsen ønsker ikke at udtale sig om kritikken i Fredericia og henviser til Langeland kommune og Centerleder Ulrik Pihl.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik