Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 - For det danske politi samlet set er det helt galt, at vi ikke har ressourcer til at løse vores opgaver, men lokalt her i Sydøstjyllands er vi ikke nær så hårdt ramt som kollegerne øst for Lillebælt, siger formand for Sydøstjyllands Politiforening Carsten Weber Hansen. Foto: Janus Engel, Polfoto
 Carsten Weber Hansen
 - For det danske politi samlet set er det helt galt, at vi ikke har ressourcer til at løse vores opgaver, men lokalt her i Sydøstjyllands er vi ikke nær så hårdt ramt som kollegerne øst for Lillebælt, siger formand for Sydøstjyllands Politiforening Carsten Weber Hansen. Foto: Janus Engel, Polfoto

Lokale betjente har kæmpe pukkel af afspadsering

Publiceret: 29.04.2015 17:01
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Sydøstjyllands Politi kæmper ligesom kollegerne i resten af landet med en gevaldig ophobning af overarbejdstimer hos det uniformerede personel efter terrorangrebet i København 14. februar i år.

Pr. 22. marts var der registreret 18.608 timer, mens tallet 14. februar hed 14.460 timer, viser en opgørelse fra Justitsministeriet. Altså en stigning på 4148 timer.

På landsplan er tallet steget med mere end 120.000 ekstra overarbejdstimer som direkte konsekvens af angrebet, da ekstra ressourcer i form af betjente er blevet hentet til København og sat ind til bl.a. bevogtningsopgaver.

Når de mange timer skal afspadseres, betyder det, at politiet er nødsaget til at prioritere og lade andre opgaver vente. Det får formand for Sydøstjyllands Politiforening, Carsten Weber Hansen, til at efterlyse flere ressourcer.

- Tallene viser med al tydelighed, at vi er belastet af en stor opgave i hovedstaden, men jeg vil starte med at slå fast, at vi her i Jylland ikke er lige så hårdt ramt som kollegerne øst for Lillebælt. Det er dem, der har taget det største læs, så vi skal ikke klage vores nød på den konto herovre. Vi bakker naturligvis kollegerne op, siger Carsten Weber Hansen til Folkebladet.

Der er ca. 620 politiuddannede tjenestefolk hos Sydøstjyllands Politi med hovedkvarter på Holmboes Allé i Horsens, hvor folk, som kommer der tit, ved selvsyn har kunnet se, at der er mere plads på gangene. Der er simpelthen færre folk på arbejde.

- Det er også det, jeg oplever, når jeg kigger ind på kontorerne. Der er tomme stole, og man kan mærke på nogle af de tilbageværende, at de er pressede. Det er jo hårdt at være dem, som bliver tilbage og skal løse andres opgaver, siger Carsten Weber Hansen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier


   Jysk Fynske Medier

   Jysk Fynske Medier er en virksomhed dannet ved en fusion mellem Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier. Det nye mediehus er landets tredjestørste med en budgetteret omsætning på 1,6 milliarder kroner og omkring 1325 medarbejdere. Koncernen udgiver 6 dagblade med et læsertal på en gennemsnitlig hverdag på 370.000 og på en gennemsnitlig søndag på 316.000. Hertil kommer 47 ugeaviser med et samlet oplag på mere end 1,1 millioner eksemplarer, ligesom koncernen ejer 3 lokalradioer med et gennemsnitligt ugentligt lyttertal på mere end 500.000. Hertil kommer en bred palet af digitale medier med mere end 1,2 million brugere og mere end 88 millioner sidevisninger. Endelig ejer Jysk Fynske Medier distributionsselskaber, et reklamebureau, et webbureau, grafiske virksomheder, trykkerier, filmselskaber og andre medierelaterede virksomheder.

   Adresse

   Fredericia Dagblad

   Nørrebrogade 5-7

   DK-7000 Fredericia

    

   Tlf: 75922600

   Fax:

    

   Kontakt os på e-mail

   Alle artikler, fotos, grafik og øvrige illustrationer, der er på denne side, stammer fra Fredericia Dagblad. Fredericia Dagblad har ophavsretten, jf. lov om ophavsret.

   Vilkår for anvendelse af Net-Avis og E-avis | Cookie- og Privatlivspolitik