Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Politisk samarbejde på tværs af uenigheder og partifarve er vigtigt for Fredericias udvikling, lyder det blandet andet i dagens klumme. Her ses borgmester Jacob Bjerregaard (S) med byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti efter kommunalget i 2013. Arkivfoto: Mette Mørk
 Mads Thejl Hansen, klummeskribent.
 Politisk samarbejde på tværs af uenigheder og partifarve er vigtigt for Fredericias udvikling, lyder det blandet andet i dagens klumme. Her ses borgmester Jacob Bjerregaard (S) med byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti efter kommunalget i 2013. Arkivfoto: Mette Mørk

onsdagsord Bredde giver styrke

Publiceret: 11.01.2017 14:14
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Politisk splittelse i det fredericianske hører efterhånden fordoms tider til. Det er i hvert fald det indtryk, man efterhånden kan danne sig, når man ser på det politiske arbejde inden for murene på kommunen – i byrådssalen

I sidste uge blev der truffet en vigtig beslutning om at lade kystsikringen forblive på Østerstrand til trods for påbud fra Kystdirektoratet om at fjerne de store kampesten, der skulle sikre den investering, som byen havde gjort i sommerperioden. En investering, der havde beløbet sig til kr. 2 mio., så vidt jeg kunne læse mig til.

I denne uge ser vi så, at politikerne står sammen i kampen om politiskolen, der ellers synes tabt. Det er både Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, der sammen går via de kanaler og kontakter, de hver især har på Christiansborg. En fælles kamp for at sikre, at der træffes en beslutning om placeringen på et korrekt, sagligt oplyst grundlag.

Det er i virkeligheden det, det hele handler om, når det gælder vores by. De folkevalgte skal stå sammen og træffe de beslutninger, der er bedst for byen, og således være i stand til at se ud over egen næsetip, udover partifarver og ikke mindst udover egne interesser. Bravo. Og så endda i et valgår. Det er den slags, man skal huske til valget. Dem der var med til at træffe de gode beslutninger til byens bedste.

Det er muligt, jeg tager fejl, men jeg tvivler meget på, at det samme havde været tilfældet, hvis vi kigger blot nogle få år tilbage. Tidligere var det nærmest mere hovedreglen end undtagelsen, at der var politisk splid i sigte, hver eneste gang man delagtiggjorde sig selv i de lokale nyheder.

Splid, mudderkast og beskyldninger om dette og hint var dagsordenen med stilstand og kaos til følge. Den slags er der ingen med forstanden i orden, der gider lægger hverken øre eller øjne til.

Det er let at kritisere politikere. Det er der endda folk, der lever af. Man skal dog huske det modsatte også. Uanset partifarve vil jeg i hvert fald gerne rose vores lokalpolitikere for, i denne omgang, at danne en fælles front over for det centrale Danmark i kampen for byen. Det er sådan, det skal og burde være. Og så er jeg egentlig ligeglad med, hvilken ”farve” politiker der måtte være tale om.

Er der så steder, hvor det samarbejde, som vi alle egentlig ønsker, halter? Ja, det er der helt sikkert, og der er mange ting, der kan forbedres. Men jeg vælger at sætte fokus på de gode historier som disse, hvor der er ”proof of concept” på, at den fælles front virker og et samlet politisk samarbejde uden usagligheder og splid, mudderkast og manglende format, rent faktisk er det, der kan flytte nogle ting.

Der er ikke den store forskel på det politiske samarbejde og samarbejdet i en virksomhed. Det er muligt, man er uenige om en række grundlæggende forhold, men når alt kommer til alt, så har alle størst succes ved at have det samme mål for øje og arbejde fælles for at opnå det.

Det er opløftende at se, at det også gælder for vores byråd i de to sager, og formentlig flere, der er nævnt ovenfor. Jeg håber, at det også bliver tilfældet efter valget, når det en gang er overstået, således udviklingen kan fortsætte i den retning, vi er på vej i.

Husk hvem der har flyttet noget, når der skal stemmes. Jeg er fæstningsdreng.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier