Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Mikkel Knudsen har fået en direkte konkurrente til pladsen på højre back i Niclas Nymand. Det tager han med sindsro. Arkivfoto: Martin Ravn
 Mikkel Knudsen har fået en direkte konkurrente til pladsen på højre back i Niclas Nymand. Det tager han med sindsro. Arkivfoto: Martin Ravn

Monopolet er brudt: Knudsen har fået en konkurrent

Publiceret: 11.01.2017 17:14
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Jesper Banke
Blæsten rykkede i kunstofbanen ved Madsby Enge, da FC Fredericia-spillerne tirsdag var i aktion i årets blot tredje træningspas. Og som om det ikke var nok, sørgede et tæppe af regn for gennemblødte spillere.

- Kan du holde varmen? For vi kan ikke, sagde Andreas Oggesen undervejs og grinte.

Januar-starten er aldrig den samme i FC Fredericia. Ny trænere og spillere er kommet og gået år efter år, og situationen i tabellen er foranderlig. Men én ting er konstant: Det er altid pivhamrende koldt.

Højere tempo
Det var det også for et år siden, da Jesper Sørensen overtog roret. Dengang var Nikolaj Hagelskjær fast højre back, men få dage inde inde i januar-opstarten var han skiftet til Esbjerg.

Siden har den nuværende højre back, Mikkel Knudsen, ikke haft en konkurrent til pladsen. Før nu.

21-årige Nicklas Nymand er kommet til fra Middelfart, og han skal prøve at presse Knudsen ud, så han selv kan få spilletid.

- Men lige nu handler det for mig om at lære tempoet at kende. Jeg kan godt mærke, at det her er noget andet end 2. division. Der går nok tre måneder, før jeg er på toppen, sagde en ærlig Nicklas Nymand.

Mikkel Knudsen har været ene mand på pladsen i et år. Egentlig blev Frans Dhia Putros hentet ind som erstatning for Nikolaj Hagelskjær, men han viste sig hurtigt at være klart bedst i det centrale forsvar.

Et andet pres
I foråret 2016 spillede Mikkel Knudsen således 13 af 13 mulige kampe i 1. division. Det samme har været tilfældet i indeværende sæson, hvor det er blevet til 19 kampe af 19 mulige. Det kan kun målmand Thomas Mikkelsen også bryste sig af i den nuværende trup.

- Det gør mig bedre, at der er kommet en konkurrent, for så skal man være det skarpere. Både for mig personligt og for truppen som helhed er det en fin ting, at vi nu er to, sagde Mikkel Knudsen.

Nicklas Nymand skal nu i gang med at gennemgå den samme udvikling, som Mikkel Knudsen har været igennem, siden han kom til klubben i sommeren 2015.

- Jeg er selv gået fra at være blevet hentet ind som breddespiller til at blive en integreret del af holdet under Jesper. Jeg har gjort mig nogle erfaringer, som jeg forhåbentlig kan dele ud af, sagde Knudsen.

Det er stadig uvist, præcist hvordan FC Fredericia skal spille i den kommende halvsæson. Det bliver vi meget klogere på fredag, når FC Fredericia tager imod Sønderjyske i årets første træningskamp.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier