Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Generalsekretær for KFUMs sociale arbejde Morten Skov Mogensen glæder sig over, at der bliver mulighed for at ansætte yderligere syv medarbejdere med tilknytning til landskontoret i Strib. Pressefoto
 Generalsekretær for KFUMs sociale arbejde Morten Skov Mogensen glæder sig over, at der bliver mulighed for at ansætte yderligere syv medarbejdere med tilknytning til landskontoret i Strib. Pressefoto

Jubel på landskontor: Udsatte familier hjælpes med 40 millioner kroner

Publiceret: 11.01.2017 10:42
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Af Henrik Larsen
Glæden er stor på KFUM’ Sociale Arbejdes landskontor i Strib, efter at Den A. P. Møllerske Støttefond har valgt at donere 39,5 millioner kroner til organisationen.

Penge, der skal gå til at etablere 175 familieklubber rundt i landet, herunder også på Fyn.

- I bund og grund er den store udfordring, at der i dag er rigtig mange familier, som har vanskeligt ved at finde ind i etablerede fællesskaber. De familier vil vi gerne løfte, og familieklubberne, hvor man kan møde mennesker med andre resurser, end man måske selv har, er en af vejene til at bryde det mønster, fortæller generalsekretær Morten Skov Mogensen.

Den A. P. Møllerske Støttefond har øremærket 750 millioner kroner til det sociale område. Donationen, som skal gå til familieklubberne og har fået navnet familier hjælper familier, er den største af sin slags.

- Det giver os mulighed for at realisere vores drøm om at styrke udsatte familier gennem foreningsarbejde og åbne fællesskaber, siger Morten Skov Mogensen.

Flere job i Strib
Projektet har en tidsramme på omkring fem år og sker i samarbejde med FDF og KFUM spejderne og KFUM og K rundt i hele landet. Partner er også center for frivilligt socialt arbejde i Odense.

Leg, spisefællesskaber og hjælp til dagligdagens store og små udfordringer i et trygt fællesskab med andre familier. Det bliver nogle af mulighederne for de mere end 1500 familier, som gerne skal hjælpes.

- Familier hjælper familier bliver et supplement til de offentlige tilbud, da det er vores erfaring, at det frivillige fællesskab med andre familier vil styrke de udsatte familier. Vi vil skabe et rum til leg og læring for børn og voksne.

Til at realisere projektet bliver der brug for syv flere medarbejdere på landskontoret i Strib. Her får de base, men vil ellers i dagligdagen være at finde alle de steder, hvor familieklubberne etableres.

- Jeg forestiller mig også, at der på et tidspunkt kommer én i Middelfart Kommune, siger Morten Skov Mogensen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier