Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Flammen i raffinaderiets flare vil de kommende dage se lidt anderledes ud end normalt. Det skyldes, at driften vil være påvirket af nattens uheld i processen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
 Flammen i raffinaderiets flare vil de kommende dage se lidt anderledes ud end normalt. Det skyldes, at driften vil være påvirket af nattens uheld i processen. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Uheld i det centrale anlæg på raffinaderiet udløste alarm

Publiceret: 11.01.2017 09:52
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Det var en utæthed i den centrale del af Shell Raffinaderiets proces, som i nat udløste alarm til både Trekantbrand og Sydøstjyllands Politi.

- Uheldet opstod i et område, hvor der er højt tryk og høje temperaturer, og så tilkalder vi Trekantbrand til at stå stand by, hvis situationen skulle udvikle sig, siger pressechef ved raffinaderiet Torben Sørensen.

Politiet blev også alarmeret, og fulgte situationen.

Natholdet på vagt reagerede straks og fik sat gang i en kontrolleret nedlukning af anlægget.

- Der var ikke behov for indsats fra hverken vores eget brandvæsen eller Trekantbrand, og der skete heller ingen personskade i forbindelse med uheldet, siger Torben Sørensen.

Han oplyser, at situationen er under fuld kontrol, og der arbejdes med nedkøling af anlægget, så man kan komme til at arbejde med skadesområdet.

- Det er et område i anlægget, hvor der er 300 grader varmt, så det tager noget tid at få det tilstrækkeligt kølet ned, så vi kan komme i gang med at pille isolering af og få foretaget en reparation, siger Torben Sørensen.

Derfor vil driften af raffinaderiet i nogle dage være påvirket af uheldet, og det vil man kunne konstatere ved at følge den store flamme over anlægget.

- Flammen på den store flare vil se lidt anderledes ud end normalt. Den er lysere. Det skyldes, at den netop tjener sit formål og aflaster anlægget ved en kontrolleret og sikker flaring, siger Torben Sørensen.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier