Luk vindueVælg abonnement

Tilbage
Åben shoppen i et nyt vindue
Tilbage til artiklen
frdb.dk
 Det strømmer ind med dagslys hos Kurts Kaffebar, efter facaden er åbnet op og bragt tilbage til det oprindelige udseende fra 1920’erne. Foto: Charlotte Nygaard
 Ejeren af bygningen har fundet den oprindelige tegning over bygningen frem, som tømrerfirmaet LN Montage har arbejdet efter. Når arbejdet med facaden er færdigt, kommer tegningen op og hænge i kaffebaren.Foto: Charlotte Nygaard
 Agathe Darville og Ismail Ulusoy overtog Kurts Kaffebar ved årsskiftet.Foto: Charlotte Nygaard
 Det strømmer ind med dagslys hos Kurts Kaffebar, efter facaden er åbnet op og bragt tilbage til det oprindelige udseende fra 1920’erne. Foto: Charlotte Nygaard

Kaffebars facade som i gamle dage

Publiceret: 17.02.2017 09:16
 • Del
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
 • Print
Der bores, bankes og saves hos Kurts Kaffebar, der i en periode har været lukket inde bag støvvægge. Men nu er dagslyset så småt ved igen at trænge igennem i den hyggelige café på Jyllandsgade 39.

Der er kun gået en god måned, siden Ismail Ulusoy overtog kaffebaren sammen med sin kæreste Agathe Darville, men der har været travlhed i caféen siden da. Først med en tilbygning til køkkenet og nu med facaden, der er en genskabning af den oprindelige facade og indgangsparti fra 1920’erne.

- Ejeren af bygningen har fundet tegningen af huset fra dengang frem til os, og den vil komme op og hænge i caféen, når vi er færdig med istandsættelsen, siger Ismail Ulusoy.

Glasvægge ved dørene
I øjeblikket er tegningen i tømrerfirmaet LN Montages besiddelse. Tømrerfirmaet er ved at lægge sidste hånd på arbejdet med at bringe facaden tilbage til oprindelig stand. Når facaden står helt færdig, vil der blive to store vinduespartier og tre indgangsdøre. De to af dørene fører ind til caféen, mens den tredje dør fører ind til opgangen til lejlighederne ovenpå. Herefter bliver facaden pudset op, der kommer nye lamper og et kort med cafémenuen på muren.

- Jeg vil selv bygge glasvægge i samme stil som facaden inden for ved dørindgangen, så gæsterne ikke får træk, når dørene åbnes, forklarer Ismail Ulusoy.

Han oplyser, at facaden bliver den sidste istandsættelse i denne omgang.

Seneste web-tv


  Seneste gallerier