Vi bruger cookies!

frdb.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.frdb.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Restaurant har fået ny ejer og nyt navn

Carmine De Carlo og Helena Maria De Souze har overtaget Ristorante Katia, som skifter navn til Ristorante Pizzeria Da Carmine. Foto: Nikolaj Primdahl

Restaurant har fået ny ejer og nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carmine De Carlo og hustruen Helena Maria De Souze har overtaget restauranten i Riddergade, hvor de har taget deres italienske baggrund med på menuen.

Fredericia: Snart bliver skiltene med navnet "Ristorante Katia" taget ned og erstattet af nogle nye.

Restauranten i Riddergade 17 har nemlig skiftet navn til Ristorante Pizzeria Da Carmine, og bagved står nu ægteparret Carmine De Carlo og Helena Maria De Souze, som oprindeligt kommer fra henholdsvis Napoli og Rom.

- Vi har boet i Danmark i 30 år. Vi har haft flere restauranter i Italien, men jeg har også haft restauranter i Silkeborg-området, Brønderslev, Viborg og altså nu her. Vi bor i Viborg nu, men vi skal flytte til Fredericia, siger 54-årige Carmine De Carlo.

Jeg har 35 års erfaring som kok, så jeg har en god fantasi og kreativitet. Jeg tænker hele tiden på, hvordan vi kan lave noget nyt. Men det er meget vigtigt, at det skal være sund mad. Jeg tænker over, hvad danskere godt kan lide at spise, og jeg hører folk ad, hvad de har lyst til.
Carmine De Carlo

Varer fra Italien

Restauranten fik også ny ejer tilbage i januar, men Carmine De Carlo blev senere spurgt, om han var interesseret i at overtage. Det gjorde han den 1. august, og her har ægteparret lavet nogle ting om for at udnytte deres store kendskab til italiensk mad.

- Jeg vil gerne lave et andet koncept. Vi har det store italienske antipasti. Det er et nyt koncept i Fredericia, som stille og roligt skal nå ud til folk. Det er mange forskellige italienske specialiteter som forret. De kan få 20-25 forskellige ting, som vi skifter mellem, siger Carmine De Carlo og nævner blandt andet bruschetta, specielle oliven og tomater, carpaccio og parmaskinke som nogle af de små antipasti.

Derudover vil der også være varme retter med eksempelvis pasta, bøf, fisk og pizza. Ifølge Carmine De Carlo skal ikke bare smagen være italiensk. Det skal råvarerne også.

- Næsten alle vores ingredienser kommer fra Italien, og der kommer varer hver uge. Det er kun grøntsager, som jeg køber i Danmark, men de er friske og økologiske. Vi bruger ikke frosne ting her, siger han.

35 års erfaring

Carmine De Carlo begyndte at arbejde i et køkken, da han var 15 år, og han har også sejlet seks år som kok på et turistskib. Men fremover koncentrerer han og hustruen sig kun om restauranten i Fredericia.

I løbet af hans 30 år i Danmark har han mærket, at de italienske ingredienser stille og roligt har vundet indpas i landet.

- Jeg har 35 års erfaring som kok, så jeg har en god fantasi og kreativitet. Jeg tænker hele tiden på, hvordan vi kan lave noget nyt. Men det er meget vigtigt, at det skal være sund mad. Jeg tænker over, hvad danskere godt kan lide at spise, og jeg hører folk ad, hvad de har lyst til.

- Det er min kone og jeg, der arbejder i køkkenet, og det er vigtigt, for vi ved, hvordan det skal laves. Der skal være noget smag og kvalitet. Jeg konkurrerer ikke på prisen. Jeg er ikke dyr, men jeg er heller ikke meget, meget billig, for der skal være kvalitet. Det er mit princip. Ellers vil jeg ikke drive restaurant. Vi laver mad med hjertet, siger han.

Ægteparret vil også tilbyde, at man kan få leveret italiensk mad til fester, bryllupper, konfirmationer eller fødselsdage.