Vi bruger cookies!

frdb.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.frdb.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Begejstrede børn og voksne var med til at indvie ny klimapavillon

Byparken Øst har fået en ny attraktion i form af klimapavillonen, som må bruges af alle. Her er blandt andet bænke, så man kan tage madpakken med, og et lille bålsted, hvis man har lyst til at tænde op. Pavillonen ligger med fin udsigt til byen og tæt på Marielundskolen, hvis elever var med ved indvielsen. Foto: Louise Lauritsen

Begejstrede børn og voksne var med til at indvie ny klimapavillon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever og naturfolk var mødt talstærkt op, da Kolding Kommune indviede sin nye klimapavillon, der ligger i Byparken Øst.

Ny klimapavillon
Kolding Kommune vandt i 2015 en landsdækkende konkurrence om at opføre et bynaturrum. Koldings projekt blev udvalgt sammen med to andre.Pavillonen er finansieret af Friluftsrådet og Lokale- og Anlægsfonden, der hver har givet 479.000 kr. til projektet. Kolding Kommune har betalt 411.000 kr. til den nye pavillon.

Opført i kebony-træ.

Tegnet af Labland Arkitekter.

Bygget af Jørgen Lund Frederiksen A/S.

Placeret i Byparken Øst.
- Pavillonen står på grænsen mellem by og natur og skal være udgangspunkt for naturoplevelser her i området og mod nord i Marielundskoven.
Knud Erik Langhoff, formand, Teknisk Udvalg

Kolding: Som en oase i ørkenen trækker Koldings nye klimapavillon både opmærksomhed og mennesker til sig.

Sådan beskrev Jens Møller fra Lokale- og Anlægsfonden den bygning, han fredag formiddag var med til at indvie i Byparken Øst.

- Det er I lykkedes godt med, jeg håber, at I får fornøjelse af den, sagde Jens Møller, hvis organisation har været med til at finansiere bygningen.

I starten af 2015 vandt Kolding Kommune en landsdækkende konkurrence om at opføre et bynaturrum. Projektet har fået økonomisk støtte fra både Friluftsrådet og Lokale- og Anlægsfonden, mens kommunen også selv har finansieret knap en tredjedel af anlægssummen på 1,37 mio. kr.

 

Elev klippede snoren

Den nye klimapavillon er for alle og kan bruges døgnet rundt.

- Pavillonen står på grænsen mellem by og natur og skal være udgangspunkt for naturoplevelser her i området og mod nord i Marielundskoven, sagde formand for Teknisk Udvalg, Knud Erik Langhoff.

Pavillonen er både et udendørs undervisningslokale, som naturvejlederne kan bruge, men også den nærliggende Marielundskolen regner med at gøre brug af den nye bygning.

Det var da også en elev herfra, som fik lov at klippe den røde stor, og så blev der ellers råbt hurra for den nye bygning.

De mange elever fra Marielundskolen tog med stor begejstring bygningen i brug. De fik nogle fuglehuse med hjem til skolen, som nu skal males og hænges op i området nær pavillonen.