15-årig slog pædagog og spyttede banan i hovedet på ham

En kun 15-årig dreng fra Fredericia blev i sidste uge dømt skyldig for at have slået en pædagog og spyttet banan i hovedet på ham. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

15-årig slog pædagog og spyttede banan i hovedet på ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tilspidset situation var årsag til, at en lokal, ung dreng i september begik vold mod en pædagog på sin skole. Desuden havde han også stjålet en cykel.

Fredericia/Kolding: I sidste uge sad en kun 15-årig fredericiansk dreng på anklagebænken ved Retten i Kolding - tiltalt for vold mod en socialpædagog.

Den 20. september i år havde den unge dreng spyttet banan i ansigtet på socialpædagogen og have slået ham i hovedet med knyttet hånd. Det første forhold erkendte den 15-årige blankt, men han mente derimod, at han kun havde slået socialpædagogen med flad og ikke knyttet hånd, som beskrevet i anklageskriftet.

Optrinnet skete på Frederiksoddeskolen i Fredericia i de tidlige morgentimer, og ifølge anklager, Lenette Skak, der mødte i sagen, var det en tilspidset situation i klassen, der havde taget overhånd og altså resultereret i, at den 15-årige havde spyttet banan i ansigtet på socialpædagogen og efterfølgende slået ham. Dommeren fandt drengen skyldig i tiltalen, og dommen lød på, at kommunen i det næste år skulle føre tilsyn med ham. Drengen underlægges forskellige krav om skolegang, fritidsaktiviteter og lignende.

Ingen erstatning

Den 15-årige fredericianer var desuden også tiltalt for at have stjålet en cykel bag banegården den 20. maj i år. Drengen forklarede, at han havde fundet en ulåst cykel, som han havde brugt til at cykle hjem på, men han nægtede brugstyveri, da han mente, han havde fundet cyklen, så den måtte han godt tage.

Den 15-årige blev ligeledes dømt skyldig i brugstyveri-forholdet.

Den mandlige socialpædagog havde ikke nedlagt krav om erstatning, men der blev taget forbehold for, at der i fremtiden kunne kræves en erstatning.

15-årig slog pædagog og spyttede banan i hovedet på ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce