250 procent flere brande i Fredericia Kommune

I maj måned kæmpede mange brandfolk med at få naturbranden ved Randbøldal Hede under kontrol. I Fredericia Kommune har man i løbet af maj-juli rykket ud til 21 naturbrande. Det er væsentlig flere end tidligere. Arkivfoto/Privatfoto

250 procent flere brande i Fredericia Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spritny statistik viser, at Trekantbrand har haft usædvanlig travlt fra maj til juli. På landsplan har der været knap 2100 alarmer, der er blevet registreret som naturbrand.

Fredericia: Man har næsten vænnet sig til, at brandvæsenets sirener hyler over Fredericia med jævne mellemrum. Det er ingen hemmelighed, at sommeren har været usædvanlig tør, og det har givet brandfolk fra Trekantbrand ekstra meget at lave. Det underbygges nu af helt ny statistik, udarbejdet af Beredskabsstyrelsen.

- En brand kan jo sagtens være kæmpestor, mens andre er mindre. På den måde er tal jo taknemmelige, men vi har haft travlt, lyder det fra Jarl Vagn Hansen, beredskabsdirektør i Trekantbrand.

Brandsikkerhed
Det første afbrændingsforbud i Fredericia Kommune trådte i kraft den 25. maj, men blev ophævet igen 19. juni - lige tids nok til årets sankthans afbrændinger. Det nye - og eksisterende - afbrændingsforbud blev genindført 3. juli.

Beredskabsstyrelsen har netop udsendt ny statistik for, hvor mange naturbrande, de forskellige brandstationer har kørt til. Det er stadig tørt i det ganske, danske land, så de videregiver et par råd til at undgå naturbrande:

Overhold det lokale afbrændingsforbud.

Smid ikke tændstikker, cigaretter eller lignende i naturen.

Undlad at parkere bilen i højt græs - katalysatoren kan antænde græsset.

Hjælp med at udbrede budskabet.

Kilde: Beredskabsstyrelsen

Mange naturbrande

På landsplan har der i perioden maj til juli været 2091 meldinger til alarm 1-1-2 i kategorien, naturbrande. Sammenlignet med de sidste fem år er antallet af naturbrande i år steget med ikke mindre end 252 procent. Fra 592 i gennemsnit i maj-juli i årene 2013-2017 til 2091 fra maj-juli i år.

Kigger man isoleret på Fredericia, som hører under Trekantbrand, er antallet af naturbrande godt firdoblet, sammenholdt med det gennemsnitlige antal fra maj-juli i årene 2013-2017. Fra seks til 21 i samme måneder i år. Det er en stigning på 250 procent.

I vores område kan flere måske huske den store naturbrand i Randbøldal Hede i maj måned, men også lokalt har brandfolkene været ude og slukke markbrande, brande i grøfter og rabatter og brand efter brug af ukrudtbrænder. De sidste mange dage har der til gengæld været ret så fredeligt på brandstationen i Fredericia.

'Stadig knastørt'

Ifølge Fredericia Dagblads egne oplysninger har der i perioden 20.7 til dags dato været mellem 10-15 udrykninger fra Fredericia. Heraf har fem været naturbrand-relateret.

- Men det er nu rart, at der er lidt stille i øjeblikket. Det giver os et pusterum, fortæller beredskabsdirektøren.

Om de mindre travle dage for brandvæsenet i Fredericia skyldes, at folk er blevet mere agtpågivende eller at landmændene - som især har været udsat i disse varme måneder - ifølge Jarl Vagn Hansen, er blevet rigtig gode til selv at gardere sig og efterse deres materiel for at undgå brand, kan beredskabsdirektøren ikke sige noget sikkert om. Men man skal nu stadig være på stikkerne.

- Det er stadig knastørt, konkluderer han.

250 procent flere brande i Fredericia Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce