Arbejdslys i vind udløste alarm ved olieterminalen

Forbipasserende i kastellet opdagede et flakkende lys fra en af tankene på Skanseodden. Det lignede en flamme, og der blev ringet 112. Det viste sig at være en arbejdslampe, som var årsag til alarmen. Arkivfoto: Martin Ravn

Arbejdslys i vind udløste alarm ved olieterminalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både politi og brandfolk rykkede torsdag aften til Skanseodden, da forbipasserende frygtede, at der var ild i en tank.

Fredericia: Ved 21-tiden torsdag aften hastede TrekantBrands indsatsleder og mandskab til Shells olieterminal på Skanseodden. Forbipasserende mente at have set en flamme i en tank og havde ringet 112.

- Men da vi kom frem viste det sig at være en lampe inde i tanken, som gav et skær, der kunne minde om en flamme, siger indsatsleder fra TrekantBrand Ulrik Strehle.

Han var i kontakt med Shell, som fik sikret, at lampen ikke kunne give anledning til nye blinde alarmer.

Vi fik fat i Shell, så de kunne få lampen slukket, så der ikke kom flere alarmer.
Indsatsleder Ulrik Strehle, TrekantBrand i Fredericia

Kraftig blæst

Både brandfolk og betjente rykkede ud, da alarmen lød til risikovirksomheden, men alle kunne ånde lettet op.

- Det var arbejdslys ved et vedligeholdelsesprojekt, hvor den kraftige blæst fik lamperne til at vaje for vinden og dermed give et lys, der udefra kunne opleves som en brand. Og det var dét, årvågne forbipasserende på Kastellet havde bemærket. Lyset blev slukket og gjort ekstra fast efterfølgende, og brandfolk og politi kunne køre hjem igen i god ro og orden, oplyser pressechef ved Shell Raffinaderiet Torben Sørensen.

Shell tester brandalarmen og brandsystemet på både olieterminalen og raffinaderiet hver torsdag. Kl. 18.10 tester Shell brandalarmen på havneterminalen samt efterprøver om brandpumper og vandkanoner med videre virker. Kl. 18 tester man brandalarmen på raffinaderiet.

Arbejdslys i vind udløste alarm ved olieterminalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce