Bandeforbud håndhævet i Fredericia: Fem sigtet for brud på LTF-lov

Et landsdækkende forbud mod banden Loyal To Familia trådte i kraft tirsdag. I Fredericia er fem personer sigtet. Foto: Ritzau Scanpix

Bandeforbud håndhævet i Fredericia: Fem sigtet for brud på LTF-lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia: Fem personer blev tirsdag sigtet klokken 15.30 i Falstersgade i Fredericia.

Det skete i forbindelse med forbuddet mod banden Loyal to Familia. Tirsdag blev der indført et forbud mod banden. Rigsadvokaten vurderer, at banden er en forening med en så voldelig og kriminel adfærd, at der straks bør gribes ind.

Forbuddet fik virkning i Fredericia, da en politipatrulje var forbi Falstersgade.

- Vi har sigtet fem personer for i alt syv sigtelser inden for forbuddet, siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad sigtelserne går ud på.

Onsdag formiddag er der fremstilling af en 26-årig mand, som er sigtet for at true med en kniv i Falstersgade klokken 14.30. Manden fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Kolding.

Er der en sammenhæng mellem de to episoder?

- Det vil jeg ikke kommentere, siger Finn Ellesgaard Nielsen.

Den 26-årige mand blev anholdt tirsdag aften uden dramatik, har politiet oplyst, og ved grundlovsforhøret onsdag formiddag kom det frem, at knivtruslerne var sket ud for en ejendom i Falstersgade, hvor flere LTF-medlemmer også opholdt sig.

Advokat: Politiet sigtede dem, der stod sammen

Den kendte forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen kommenterede episoden onsdag morgen til Radio 24syv.

- Som jeg har fået det fortalt, så har man bare stået nogle stykker sammen, og så har politiet bare sigtet dem, siger advokaten til Radio 24syv.

De fem, der er sigtet for overtrædelsen af bandeforbuddet, er alene sigtet af politiet og ikke fremstillet i grundlovsforhør i den anledning.

LTF-medlemmer i retten i dag

Netop nu sidder flere medlemmer af LTF på anklagebænken i en omfattende retssag, som er under behandling ved en domsmandsret ved Retten i Kolding. En af de tiltalte en 19-årig fredericianer står ved, at han er en del af bandegrupperingen.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage er forsvarer for den 19-årige, men oplyser, at hendes klient er ikke blevet sigtet i forbindelse med forbuddet med LTF.

- Han er varetægtfængslet, så det er han naturligvis ikke. Min holdning til forbuddet fra Københavns Politi er, at man bør afvente den verserende retssag, hvor spørgsmålet om at forbyde LTF skal afgøres, siger Mette Grith Stage til Fredericia Dagblad.

Avisen forhørte sig hos et andet af de tiltalte LTF-medlemmer, hvorvidt han var blandt de sigtede tirsdag.

- Du må stille alle de spørgsmål, du vil, til Michael Juul Eriksen, lød svaret fra den tiltalte.

Bandeforbud håndhævet i Fredericia: Fem sigtet for brud på LTF-lov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce