"Døve" tiggere prøvede at lokke penge ud af Malene - så jagtede hun dem i bil

Tre personer af østeuropæisk udseende forsøgte mandag at lokke penge ud af handlende fredericianere med påstanden om, at de var døve og samlede ind til en byggetilladelse. Genrefoto

"Døve" tiggere prøvede at lokke penge ud af Malene - så jagtede hun dem i bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre udenlandske personer forsøgte mandag middag at lokke penge ud af handlende ved at udgive sig for at være døve. 24-årig kvinde og hendes mand fulgte efter personerne og ringede til politiet.

Fredericia: En mand af udenlandsk udseende tog mandag omkring middag kontakt til 24-årige Malene Marie Oldenborg på parkeringspladsen ved Netto i Erritsø.

Med sig i hånden havde han et skilt.

"Døve samler ind til en byggetilladelse til handicapparkering".

Manden nåede hen til Malene Marie Oldenborgs bil, inden hun overhovedet havde fået parkeret og var steget ud af den.

Vi prøvede at kommunikere med ham over telefonen, men han forstod heller ikke, hvad vi skrev.
Malene Marie Oldenborg, udsat for tiggeri

Dårligt dansk

Den udenlandske mand forsøgte ihærdigt at få Malene Marie Oldenborg til at donere en sum penge til indsamlingen. Angiveligt var han døv og kunne derfor ikke forstå, hvad hun sagde.

- Vi prøvede at kommunikere med ham over telefonen, men han forstod heller ikke, hvad vi skrev. Så gik det op for os, at han ikke forstod sproget, og så var vi sikre på, at noget var galt, lyder det fra Malene Marie Oldenborg.

På parkeringspladsen stod yderligere en mand og en kvinde, der angiveligt samlede ind til byggetilladelsen.

Men ordlyden på skiltet undrede den 24-årige kvinde. For hvorfor skulle man bruge en byggetilladelse til en handicapparkering? Desuden var grammatikken tydelig dårlig dansk, ifølge hende.

Den udenlandske mand ville have Malene Marie Oldenborg til at skrive under på en seddel, hvor hun både skulle angive navn, adresse og by samt hvor mange penge, man ønskede at donere.

Jagtede tiggere

Malene og hendes mand endte med at give den udenlandske mand en tier for at slippe af med ham. Kort tid efter så parret, hvordan de tre udenlandske personer steg ind i en belgisk VW Passat og kørte fra parkeringspladsen.

Resolut besluttede parret at følge efter den belgiske bil, så de kunne notere nummerpladen og kontakte politiet.

- Jeg synes, man har hørt så meget om tricktyve osv., så jeg tænkte, vi kunne få fat i nummerpladen og give oplysningerne til politiet, siger Malene Marie Oldenborg.

Parret mistede dog den belgiske bil af syne, da bilen med de udenlandske personer kørte mod motorvejen og vendte om - ind mod byen - mens Malene og hendes mand ventede for rødt lys.

Ifølge et opslag på Facebook er der dog flere, der har haft samme oplevelse som Malene Marie Oldenborg.

"Det (tiggerier red,) er der tit - også inde i byen. Jeg har set kommentarer fra folk, der faktisk er døve - at de aldrig ville samle ind på den måde, så reglen er aldrig at give døve, der tigger".

De tre tiggere blev også mandag set ved både Løvbjerg og på gågaden.

Sydøstjyllands Politi modtog en anmeldelse om tiggeriforsøget omkring 13.12 mandag.

"Døve" tiggere prøvede at lokke penge ud af Malene - så jagtede hun dem i bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce