Først var det støvalarm - så var det alvor

Markerne ved Kraftværksvej ligger i kuperet terræn ned mod Skærbækværket. Det kan være svært at orientere sig og finde rundt mellem markerne, og det udfordrede også brandfolkene, da de torsdag eftermiddag skulle finde frem til en brand i området. Billedet er taget tidligere på sommeren, hvor der var brand på flere andre marker i området på grund af tørken. Arkivfoto: Nana Hanghøj

Først var det støvalarm - så var det alvor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TrekantBrand rykkede to gange til Skærbæk til naturbrande, men kun den ene viste sig at være en brand.

Skærbæk: To gange lød der alarm om markbrande ved Kraftværksvej i løbet af torsdagen, men kun torsdag eftermiddag måtte TrekantBrand have slangerne i brug.

- Vi fik en anmeldelse om brand fra en nabo, som lige er rykket til området. De kunne se branden, men det var svært at dirigere os frem til stedet. Det er meget kuperet i området, og der er mange småveje, så vi måtte lige have hjælp af et par hestepiger og en traktorfører, inden vi nåede frem, siger indsatsleder fra TrekantBrand i Fredericia, Ulrik Strehle.

Det var en høstet mark, der var gået ild i, men årsagen havde brandfolkene svært ved at spotte. Der var ikke nogen umiddelbar aktivitet i området, oplyser Ulrik Strehle.

Det var blæst op ved 16-tiden, så der brændte et par tønder land af marken, og efter at ilden var slukket, blev der sat brandvagt på stedet for en sikkerheds skyld.

Vi fik god hjælp af et par hestepiger og en traktorfører til at finde frem til branden.
Indsatsleder Ulrik Strehle

Røg var en kalksky

Tidligere torsdag var brandfolkene også på Kraftværksvej efter en anmeldelse om brand i nærheden af Ørsteds administrationsbygninger.

- Men det viste sig at være en blind alarm. Anmelderen havde set røg, men det viste sig at være støv fra kalkning af markerne. Det støvede ret kraftigt, så på afstand kunne man godt tro, at det var røg, siger Ulrik Strehle.

Først var det støvalarm - så var det alvor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce