Fredericia har regionens hurtigste ambulancer

Fredericianerne får hurtigst hjælp, hvis de har behov for en ambulance. Det viser den seneste kvartalsopgørelse over responstider i Region Syddanmark. Arkivfoto

Fredericia har regionens hurtigste ambulancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvartalopgørelsen over ambulancernes responstider viser igen, at fredericianerne får den hurtigste hjælp.

Fredericia: Det tager i gennemsnit 5,9 minutter, fra en borger slår alarm, til ambulancen er fremme. Det viser de nyeste kvartalsopgørelser fra Region Syddanmark.

Responstiderne blev gennemgået på det seneste møde i det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, hvor både Peder Hvejsel (V) og Bente Gertz (S) fra Fredericia er repræsenteret.

- Det er glædeligt, at borgerne er sikre på, at de får hurtig hjælp, siger Peder Hvejsel.

Det er ambulanceselskabet Responce, som kører ambulancerne i Trekantområdet, mens regionens eget ambulanceselskab Ambulance Syd kører på Fyn, i Sydvestjylland og Sønderjylland. Regionen overtog jobbet fra det konkursramte Bios.

Den gennemsnitlige responstid for Responce-ambulancerne er 6,9 minutter. I Region Syddanmark som helhed er den gennemsnitlige responstid 7,8 minutter.

Flere paramedicinere

På mandagens møde i Præhospitalsudvalget besluttede politikerne at udvide antallet af uddannelsespladser i Ambulance Syd både i 2018 og 2019 med 22-25 paramedicinere i 2018 og 35-38 paramedicinere i 2019.

- Det betyder, at vagtcentralen får endnu flere paramedicinere at disponere over, siger Peder Hvejsel.

Region Syddanmark besluttede i 2016 at nedlægge udrykningslægerne i bl.a. Fredericia og erstatte ordningen med ambulancer, der er betjent af ambulancereddere, der er uddannet til paramedicinere, som har en række udvidede kompetencer til at yde akut hjælp.

 

Fredericia har regionens hurtigste ambulancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce