Husker du balladen på Østerstrand? Nu er 17-årig dømt for spytklatter og modstand mod politiet

En aften i maj måtte politiet tilkaldes to gange på grund af unge menneskers larm, musik og støjende adfærd på Østerstrand. Den sidste gang anholdt politiet en 17-årig dreng, som tirsdag blev dømt i byretten for blandt andet at spytte efter betjentene. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Husker du balladen på Østerstrand? Nu er 17-årig dømt for spytklatter og modstand mod politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En aften i maj måtte politiet to gange rykke ud til Østerstrand på grund af larm og høj musik, da en større flok unge var samlet. En 17-årig dreng blev anholdt. Tirsdag stod han tiltalt i byretten for at forstyrre den offentlige orden, modsætte sig anholdelse og spytte efter politiet.

Fredericia: En 17-årig dreng blev tirsdag idømt ni måneders fængsel blandt andet for at modsætte sig anholdelse på Østerstrand i maj 2018. Heraf skal de fem måneder afsones.

Den 17-årige stod i retten i Kolding tiltalt for fire overtrædelser af straffeloven efter en festlig aften på Østerstrand i maj, hvor den 17-årige endte med at blive anholdt af politiet på stranden, hvor der var samlet en større gruppe af unge mennesker. Dommen på de ni måneder var en såkaldt fællesstraf, som indeholdt resterne af en tidligere dom for medvirken til røveri.

Episoden på Østerstrand foregik den 12. maj omkring klokken 21.15, da en større flok unge var samlet på stranden.

Politiet blev tilkaldt to gange for at dæmpe gemytterne, da de unge ifølge anmeldelserne larmede og spillede høj musik.

Den 17-årige endte med at blive anholdt af politiet og stod i retten tiltalt for at have udvist støjende adfærd og nægtede at efterkomme politiets anvisninger og dermed forstyrrede den offentlige orden, at modsætte sig anholdelse, at spytte en kvindelig politibetjent i ansigtet og at have forsøgt at spytte en mandlig betjent i ansigtet, hvilket dog ikke lykkedes, da betjenten fik drejet den 17-åriges ansigt væk.

Flækkede tand under anholdelse

Den 17-årige nægtede alle tiltaler og forklarede i retten, at han ganske rigtigt var på Østerstrand med sine kammerater, efter de havde været til en forfest.

Han fortalte desuden, at han havde drukket øl og vodka, men bare sad på bænkene i nærheden af Café Østerstrand sammen med sine venner. Her var han på et tidspunkt kommet til at smadre en flaske, som personalet på caféen ryddede op.

Han fortalte, at da politiet ankom, tog de først fat i et andet ungt menneske, inden en betjent tog fat i ham og bad ham forlade stedet. Her forklarede han, at han spurgte politiet om, hvorfor han skulle gå. Men det er de ifølge hans forklaring "pisseligeglade" med, og han svarede dem, at det var "fucking uretfærdigt".

Han blev anholdt, lagt ned og fik håndjern på. I den forbindelse slog han hovedet ned i terrassen og flækkede en tand og fik en skramme i ansigtet, og han blødte ud af munden.

Dårlig stemning på stranden

Ifølge betjentens forklaring i retten modsatte den 17-årige sig i voldsom grad anholdelsen, så betjenten var nødt til at lægge ham ned og give ham håndjern på, selvom han i første omgang ville gøre det, mens den 17-årige stod op.

På vejen over til patruljebilen skulle den 17-årige desuden have sendt en spytklat afsted, som delvist ramte den kvindelige betjent i ansigtet. Desuden skulle han have spyttet efter den mandlige betjent, som dog afværgede det.

Betjentene fortalte desuden, at der var dårlig stemning på stranden, da de første gang mødte op, og den dårlige stemning bredte sig, da den 17-årige blev anholdt, så betjentene måtte tilkalde forstærkning.

Den 17-årige har efterfølgende indgivet en klage over politiets ifølge ham hårdhændede anholdelse. Den sag ligger hos den uafhængige politiklagemyndighed.

Frikendt i et enkelt forhold

I retten kom det desuden frem, at den 17-årige er tidligere dømt i en sag om røveri, hvor han havde otte måneders betinget reststraf.

Byretten dømte den 17-årige skyldig i at modsætte sig anholdelse og have spyttet mod politiet. Han blev dog frikendt for at have udvist støjende adfærd.

Sammenlagt med den tidligere dom gav det en fællesstraf på ni måneder, hvoraf de fem måneder skal afsones og de resterende fire måneders betinget dom har en prøvetid på et år.

Desuden skal den 17-årige samarbejde med de foranstaltninger, som Fredericia Kommune stiller op. Domsmandsretten var dog ikke helt enige. En enkelt mente, alle ni måneder skulle være dømt ubetinget.

Den 17-åriges forsvarer udbad sig betænkningstid i forhold til, om man eventuelt vil anke afgørelsen.

Husker du balladen på Østerstrand? Nu er 17-årig dømt for spytklatter og modstand mod politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce