Hvad er det for en larm: Sirener kom bag på politiet

Arkivfoto.

Hvad er det for en larm: Sirener kom bag på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kommunikationsfejl betød, at hverken brandmyndigheder eller politi vidste, at Fredericia Shipping tirsdag øvede beredskabet ved et eventuelt ammoniakuheld i Kongens Kvarter.

Fredericia: Dagen igennem har sirener lydt i dele af Fredericia og skabt uro for, hvordan man skulle forholde sig. Dagen igennem har avisen modtaget henvendelser om, hvad der er sket, men hverken hos politi eller brandvæsen har man kendt til sirenen.

Først tirsdag eftermiddag lykkedes det at få løst mysteriet via politiets vagtcentral i Horsens.

- Det er ikke os, der har haft udløst sirenevarsling, men vi har fundet frem til, at Fredericia Shipping har haft en øvelse i gang hele dage, hvor de har arbejdet med beredskabet i forbindelse med et eventuelt uheld med ammoniak. De har haft øvelse i Kongens Kvarter, siger vagtchef Jørn Bysted, Sydøstjyllands Politi.

(Artiklen fortsætter under lyden)

Hør sirenerne her

Tvivl om sirene

I flere af avisens henvendelser har der været udtrykt tvivl om, hvorvidt man skulle gå indendøre, eller hvordan man ellers skulle forholde sig.

- Det burde ikke være muligt at tage fejl af den officielle beredskabssirene og andre alarmer. Hvis det har været tilfældet, så er det op til vores planafdeling at få drøftet sagen med virksomheden, siger Jørn Bysted.

I løbet af dagen er sirenelyden blevet konstateret både i Taulov, i Erritsø og på Østerstrand. En læser valgte at optage lyden.

Beredskabsstyrelsens sirener er hidtil blevet testet en gang årligt den første onsdag i maj. Sker der alvorlige udslip eller voldsomme uheld som branden på Fredericia Havn i februar, så er det politiet, som sætter sirenerne i gang efter koordinering med de øvrige beredskabsmyndigheder.

Hvad er det for en larm: Sirener kom bag på politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce