Jordskælv på Kos: Det var som et hurlumhej-hus

Susanne Nikolajsen, datteren Line, sønnen Magnus og Ole Nikolajsen efter en meget voldsom nat med jordskælv - kan her til morgen melde, at alle har det godt. De har sovet udenfor i nat. Privatfoto

Jordskælv på Kos: Det var som et hurlumhej-hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi var bange, fortæller Ole Nikolajsen, Fredericia, der hurtigt fik sin familie ud af hotellet i nat kl. 1.30, da øen blev ramt af kraftigt jordskælv.

Fredericia/Kos: Rystelserne var så kraftige, at det føltes som et hurlumhej-hus.

Sådan beskriver Ole Nikolajsen og hans kone Susanne, Fredericia, jordskælvet, som kl. 1.31 i nat ramte den græske ferieø Kos. Parret opholder sig med deres voksne børn Line og Magnus på et hotel seks kilometer uden for byen Kos, som er endnu hårdere ramt.

Han stod op kl. 1.30 for at gå på toilettet. Da han kom i seng igen, begyndte det at rumle og ryste så voldsomt, at han straks fik børn og kone op af sengene. De fandt en bagtrappe, som fører ned til en kælder, som var fyldt med vand. De begyndte i panik at vade rundt i vandet, men måtte opgive.

-  Vi måtte bare tilbage igen, ud af hoveddøren, og derefter satte vi os på gaden.

I mellemtiden blev resten af hotellets gæster vækket og sendt udenfor.

 

 
Ole Nikolajsen
Rystelser blev målt til 6,7
Mindst to personer blev fredag bekræftet døde og 120 andre såret på Kos.  Jordskælvet ramte 16,2 kilometer øst for Kos og 10,3 kilometer syd for den tyrkiske by Bodrum.Det er målt til 6,7 på RichterskalaenDet kunne også mærkes på den græske ferieø Rhodos og i tyrkiske Izmir og Marmaris. I Bodrum blev 70 mennesker indlagt på hospitalet med skader som følge af skælvet.  I Bodrum blev flere butikker oversvømmede.Jordskælvet blev efterfulgt af flere efterskælv, og flere kan komme. Kilde: Nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

- Vi var bange

 

- Jeg må indrømme, at vi var bange. Der var en råben og skrigen. Jeg råbte også op for at advare andre. Men måske mest fordi jeg var bange.

Fortæller Ole Nikolajsen her til morgen. Familien kom i nat til at tale om flodbølgen, som ramte Thailand i 2004, og om de naturkatastrofer, der kan ramme.  Ole Nikolajsen beskriver, at da rystelserne var værst, kunne man nærmest ikke stå op.

Folk sad udenfor i tre timer frem til kl. 4.30, mens de ventede på nærmere besked. De små forretningsdrivende kom kørende til deres butikker for at se, om alt var, som det skulle være, og folk var ængstelige og urolige, da de ikke vidste, hvad der skete. Ole Nikolajsen søgte alle nyhedsmedierne for at finde ud af, hvad de var sket, og kunne læse, at der var tale om et meget kraftigt jordskælv, som især har givet store ødelæggelser i byen Kos og kostet menneskeliv.

 

 

Nye rystelser

 

Da familien fik lov til at komme ind i deres hotel-lejlighed igen, kom der nye rystelser.

- Så blev vi enige om, at vi ikke havde lyst til at sove der. Vi gik ned til poolen og forsøgte at få sovet lidt i strandstolene.

Ole Nikolajsen rejste mandag direkte til Kos fra Paris, hvor han som holdkaptajn for Team Rynkeby Trekanten sammen med sønnen Magnus, 17 år, som yngste deltager netop havde afsluttet sin sjette og sidste tur med holdet, der samler penge ind til kræftramte børn.

Nu er det meningen, at familien skal bruge 14 dage sammen på en afslappende ferie. Men om de holder sig til planen, kunne Ole Nikolajsen endnu ikke sige denne fredag morgen.

- Nu får vi at se, hvordan det udvikler sig.

Så på ruiner

Torsdag havde familien netop besøgt nogle historiske ruiner og talt om, at de for mange år siden havde været udsat for jordskælv. "Kan der ske jordskælv her", spurgte et af børnene på udflugten. "Ja, det kan det åbenbart", svarede Ole Nikolajsen.

Det viste sig at blive en uhyggelig realitet. Her til morgen glæder familien sig over, at alle har det godt, og at ingen kom til skade.

 

Er du til stede på Kos lige nu, hører vi gerne fra dig. Kontakt redaktionen på redaktion@frdb.dk eller via Facebook

 

Jordskælv på Kos: Det var som et hurlumhej-hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce