Kæmpe svineproducent i modvind: Stort staldbyggeri indstillet efter manglende betaling

AC Farming, der en af landet største svineproduktioner med stalde i Give, Klovborg og Frørup ved Christiansfeld, er økonomisk udfordret, bekræfter direktør Jan Rodenberg overfor Landbrugsavisen. Byggeriet af en stald i Give er indstillet. Lige nu prioriterer virksomhed foder til dyrene i stedet for at betale for, at stalden i Give bliver gjort færdig, skriver direktøren i et svar til Landbrugsavisen. Arkivfoto

Kæmpe svineproducent i modvind: Stort staldbyggeri indstillet efter manglende betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af landets største svineproducenter, AC Farming, der har hovedkvarter i Frørup ved Christiansfeld, er økonomisk udfordret. Tidligere entreprenør Jan Daugaard Pedersen fra Vamdrup er blandt investorerne i selskabet.

Christiansfeld: Et åbent hus-arrangement hos AC Farming, der skulle fremvise den nyeste stald i Give, blev aflyst få dage før, at gæsterne var indbudt. Byggefirmaet Gråkjær manglede at få betaling for byggeriet, og havde forladt byggepladsen.

Det skrev Landbrugsavisen onsdag, hvor avisen havde talt med landbrugsdirektør i byggefirmaet, Martin Rindom, der oplyste, at byggeriet næsten var færdigt:

"Det er aldrig før i Gråkjærs historie sket, at vi har aflyst et åbent hus. Og havde det ikke været for de manglende betalinger, havde projektet stået 100 procent klar på fredag", udtaler Martin Rindom til Landbrugsavisen.

Torsdag skrev avisen, at bestyrelsesformanden for AC Farming, Malthe Holst, er trådt ud af bestyrelsen.

Virksomheden blev stiftet i foråret 2017, men grundlaget blev lagt i foråret 2016, hvor Jan Rodenberg overtog et konkursramt landbrug i Frørup ved Christiansfeld med 1000 søer. Jan Rodenberg har tidligere været direktør i SvineRådgivningen, hvor han stoppede i marts 2016.

I december 2016 stødte han ind i Jan Daugaard Pedersen, der har opbygget sin formue inden for byggebranchen. Han har investeret i flere af de mange ejendomme, hvor virksomheden i dag har svineproduktion. Ud over Jan Rodenberg og Jan Daugaard Pedersen ejer landmand Jonas Kristensen fra Gesten en del virksomheden, der er i dag en af landets største svineproduktioner med over 8000 søer og en produktion af 250.000 smågrise.

"Med hensyn til byggeriet er vi godt tilfredse med det projekt, vi har bygget i samarbejde med Gråkjær, og vi glæder os til at få det lavet færdigt, når der igen kommer penge i kassen. Vi er lige så ærgerlige som Gråkjær over den sene aflysning af åben stald, men dansk landbrug er likviditetspresset pt., og foder er vigtigere end nye stalde".
Jan Rodenberg, direktør i AC Farming

Prioriterer foder

Direktør og medejer Jan Rodenberg bekræftede torsdag overfor Landbrugsavisen, at virksomheden mangler penge i kassen. Jan Rodenberg skrev til avisen:

"Med hensyn til byggeriet er vi godt tilfredse med det projekt, vi har bygget i samarbejde med Gråkjær, og vi glæder os til at få det lavet færdigt, når der igen kommer penge i kassen. Vi er lige så ærgerlige som Gråkjær over den sene aflysning af åben stald, men dansk landbrug er likviditetspresset pt., og foder er vigtigere end nye stalde."

Virksomheden har blandt andet stalde i Give, Klovborg og altså Frørup-afdelingen, der består af blandt andet ejendommene Toldgården, Nørre Lide og Trummersgaard, der ligger omkring Frørup, og der er også en stald på Horskjærvej i Vamdrup. Frørup-afdelingen er også hovedkvarter for AC Farming, fremgår det af selskabets hjemmeside.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra medejer og direktør Jan Rodenberg til situationen i selskabet og investor Jan Daugaard Pedersen.

Kæmpe svineproducent i modvind: Stort staldbyggeri indstillet efter manglende betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce