Nabo blev revet ned ad trappe - 65-årig dømt for vold

Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

Nabo blev revet ned ad trappe - 65-årig dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad der præcist fik en ældre mand fra Fredericia til at være voldelig over for sin underbo i sommers, vides ikke. Men hans voldelige adfærd endte med en voldsdom.

Fredericia/Kolding: En række uoverensstemmelser i en opgang på Indre Ringvej eskalerede i sommer, da en 65-årig mand rev sin 34-årige underbo ned ad en trappe. Sådan lød tiltalen blandt andet, og fredag fik den 65-årige mand fra Fredericia så sin dom ved Retten i Kolding.

10 dages betinget fængsel, og så fik manden desuden en bøde på 4000 kroner for 19. marts at have kørt med alkohol i blodet på en uindregistreret knallert. Han blev også frakendt retten til at føre lille knallert i to år og seks måneder.

I forhold til voldstiltalen nægtede den 65-årige mand at have udøvet vold på underboen.

- Han forklarede i retten, at han havde haft fat i trøjen på ham (underboen red.), men at det ikke var med hensigten at udøve vold. Han havde taget fat, fordi han selv var ved at få overbalance, fortæller Sanne Sindal Olsen, fra Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi.

Førstegangsvold

Den 34-årige underbo var kaldt ind som vidne under fredagens retssag, og hans forklaring var en lidt anden end den nu dømtes. Han forklarede, som det stod i anklageskriftet, at den 65-årige havde grebet fat i hans arm og trukket ham ned ad en trappe, hvorved de begge væltede og landede på en repos, ligesom han efterfølgende gav underboen et skub i ryggen, så han faldt ned ad en trappe uden dog at vælte.

Det valgte dommeren at tro mest på. Der blev ikke fremsat krav om erstatning, og den 10 dage lange betingede fængselsstraf var et udtryk for, ifølge Sanne Sindal Olsen, at der ikke var skader på underboen eller yderligere vold af grovere karakter.

Desuden var den 65-årige ikke tidligere straffet for vold.

Nabo blev revet ned ad trappe - 65-årig dømt for vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce