Politiet efter Paludan-besøg: Vi er overordnet godt tilfredse

Der blev kun uddelt to bøder under søndagens demonstration ved Korskærparken i Fredericia. Begge var for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og politiet er overordnet tilfredse med afviklingen af demonstrationen. Foto: Søren Gylling

Politiet efter Paludan-besøg: Vi er overordnet godt tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et par hundrede demonstranter og moddemonstranter gav søndag ekstra arbejde til politiet, men eftermiddagen forløb relativt roligt.

Fredericia: To bøder som blev udskrevet på stedet.

Det er den status, der kan gives over den demonstration, der begyndte ved Korskærparken søndag klokken 14.

Islamkritiker Rasmus Paludan og det politiske parti Stram Kurs havde anmeldt en demonstration, hvor budskabet primært handlede om, at kriminelle samfundstabere fra ghettoerne skulle ud af Danmark.

Politiet var mødt talstærkt op, men hvor mange betjente, der præcist var, ønsker politiinspektør Michael Weiss ikke at oplyse.

- Vi har jo været det antal, vi har vurderet, var nødvendigt. Overordnet set er vi godt tilfredse med dagens demonstration, siger han.

Stille og rolig demo

Der blev udskrevet to bøder under demonstrationen. Begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvor den ene gik på fornærmende tiltale overfor politiet, mens den anden gik på spytteri, der foregik en moddemonstrant og en demonstrant i mellem.

Der har ligeledes heller ingen anholdte været i forbindelse med demonstrationen. Klokken 13 havde to politiske partier anmeldt en moddemonstration, og her var politiet også til stede.

- Vores vurdering er, at alt også her forløb stille og roligt, lyder det fra Michael Weiss.

Til sammenligning endte sidste weekends Stram Kurs-demonstration i Haderslev med fire anholdte, og under selve demonstrationen blev der både kastet med æg og affyret kanonslag.

I alt deltog 100-150 personer i den moddemonstration, der var anmeldt til at foregå mellem klokken 13 og 14. Til Stram Kurs' demonstration er vurderingen, at der var 150-200 personer til stede. Et par håndfulde var tilhængere af Rasmus Paludan.

Politiet efter Paludan-besøg: Vi er overordnet godt tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce