Sigtelse: 31-årig skød sig selv og forsøgte at skaffe oversavet gevær af vejen

En 31-årig mand fra Højen er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at han blev ramt af vådeskud med et oversavet haglgevær. Arkivfoto

Sigtelse: 31-årig skød sig selv og forsøgte at skaffe oversavet gevær af vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden dørene blev lukket i grundlovsforhøret mod to mænd fra Højen, erkendte den ene mand at have transporteret et oversavet gevær væk fra det hus, hvor skuddet blev affyret.

Højen: Kun den ene af de to mænd, som skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Kolding fredag middag, var mødt op.

Den 36-årige fremmødte mand virkede ikke til at have sin vante gang i et retslokale og sad i korte bukser og plastiktræsko og kiggede sig nysgerrigt omkring.

Den 31-årige mand, som blev ramt af et vådeskud torsdag morgen i sit eget hjem i Mølleparken i Højen, blev fremstillet in absentia, fordi han fortsat er indlagt og står over for en snarlig operation på grund af skaderne efter skuddet i lysken.

Han er til gengæld ikke helt ubekendt med retssystemet. Han har en lang række domme bag sig for blandt andet vold, trusler og besiddelse af euforiserende stoffer, erfarer Vejle Amts Folkeblad.

Begge mænd blev fremstillet med en sigtelse for våbenbesiddelse under skærpede omstændigheder (§192), og mens den 31-årige fra sin sygeseng havde nægtet at udtale sig i sagen, var den 36-årige i retten mere villig til at fortælle om hændelsen.

Dørene til grundlovsforhøret blev lukket, fordi der stadig er en formodet medgerningsmand på fri fod. Men inden dørlukningen erkendte den 36-årige, at han på foranledning af den 31-årige beboer i huset havde været med til at transportere det oversavede gevær fra Mølleparken til en adresse på Gl. Højenvej. Han understregede, at han ikke vidste, at våbnet var skarpladt.

Skulle bortskaffe geværet

Ud fra sigtelsen, som blev læst op i retten, inden dørene blev lukket, tyder alt på, at den 31-årige mand var selvforskyldt i vådeskuddet. Efter skuddet tilkaldte han tilsyneladende sine to bekendte - blandt andet den 36-årige - så de kunne skaffe våbnet af vejen, inden en ambulance kom frem til stedet.

Formuleringen i sigtelsen lød, at den 31-årige torsdag morgen omkring klokken 06.45 tilskyndede de to andre til at bortskaffe det oversavede haglgevær, idet de to - på den 31-åriges foranledning - transporterede geværet fra Mølleparken til et offentligt tilgængeligt sted på Gl. Højenvej.

Den 31-årige og den 36-årige er begge varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger. Den 31-årige vil blive fremstillet igen, når lægerne mener, det er forsvarligt.

Politiet leder fortsat efter den tredje person i sagen, fortæller politikommissær Nicki S. Pedersen.

Sigtelse: 31-årig skød sig selv og forsøgte at skaffe oversavet gevær af vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce