Vidner til eksplosion: Mænd blev kastet fire-fem meter op i luften. Begge er fra Fredericia.

Bunden var revet af den næsten nye rib-båd ved eksplosionen 600 meter fra land. Civile trak flåden og de kvæstede mænd i land, mens Trekantbrands mandskab fik trukket den ødelagte båd til Nyhavn i Middelfart. Foto: Henrik Larsen

Vidner til eksplosion: Mænd blev kastet fire-fem meter op i luften. Begge er fra Fredericia.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da en helt ny kraftig gummibåd eksploderede på Lillebælt lørdag eftermiddag, var det så voldsomt, at de to mænd ombord blev slynget højt op i luften. Civil bådejer ilede til og fik mændene i land.

Lillebælt: Der var masser af både på vandet for at hygge sig og lytte til musikken fra Rock under Broen lørdag, da der lød et brag. En helt ny såkaldt rib-båd - en stor gummibåd med en kraftig motor - eksploderede 500-600 meter fra kysten ud for NKT-havnen, og to mænd på 48 og 50 år blev ifølge øjenvidner kastet fire-fem meter op i luften.

Trekantbrand i både Fredericia og Middelfart blev alarmeret. I Fredericia fik man sat redningsflåden SIF i vandet, mens brandfolk fra Middelfart kørte til Strandvejen, hvor man havde fået fragtet de kvæstede sejlere ind.

- En civilbåd var sejlet ud til den eksploderede båd, men man kunne ikke få de to kvæstede personer op i båden. Det var to fuldvoksne mænd. Han sprang selv i vandet og fik de to mænd til at holde ved gummibåden, som så blev trukket ind til land, forklarer Per Møller Jensen.

På land stod ambulance, akutlæge og beredskab klar til at tage imod, de kvæstede og chokerede sejlere.

- Da vi kom frem med SIF, var de ved land, så vi tog i stedet og trak gummibåden om til Nyhavn, hvor politiet ville sørge for at få den på land, siger Per Møller Jensen, som ikke vil gisne om, hvad der har været årsag til eksplosionen i den nye båd.

- Men de vidner, vi talte med, fortalte, at mændene var blevet kastet fire-fem meter op i luften. Og vi taler om granvoksne mænd på omkring 100 kg, så det har været meget voldsomt, siger Per Møller Jensen.

Politiet ser på årsagen til eksplosionen, men det har været voldsomt, når de to kraftige mænd blev kastet fire-fem meter op i luften.
Indsatsleder Per Møller Jensen

Begyndte at synke

Inden politiet nåede at få materiel frem, der kunne hale den tunge båd op af havnen, begyndte den at synke.

- Jeg fik rekvireret både den kran, vi har i Fredericia og i Middelfart, for at sikre båden, og vi fik lagt flydespærre ud, så der ikke skete forurening med olie og benzin i havnebassinnet, indtil politiet fik løftet båden af vandet. Det er den nu, og nu skal politiets undersøgelser vise, hvad der gik galt, siger Per Møller Jensen.

Avisen har ikke før deadline kunnet få oplyst nærmere om de to mænds tilstand, men første melding lød på, at de blev skadestuebehandlet efter ulykken.

Vidner til eksplosion: Mænd blev kastet fire-fem meter op i luften. Begge er fra Fredericia.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce