Krimi: Halsbrækkende barndom


Krimi: Halsbrækkende barndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krimi: Franske Pierre Lemaitre er aktuel med endnu en psykologisk krimi.

Bøger: Vi har lige på tv set den fransk/svenske tv-serie "Midnatssol". God, men ikke for sarte sjæle. I det hele taget er nyere franske krimier ofte meget psykologisk mørke og legemligt voldelige. Det gælder også litteraturprofessor Pierre Lemaitres. Han udkom første gang på dansk i 2014 med serien om den lille parisiske kriminalkommisær Camille Verhoeven. "Irene", "Alex" og "Camille" var hjerteskærende og dybt fascinerende indblik i franske kvindeliv - ligesom også "Brudekjolen" var det. Lemaitre kan noget med synsvinklen. Ofte følger man morderen fra første side.

Således også i "Tre dage og et liv". Her er ingen kriminalkommisær. Her er kun tre nedslag i Antoines liv - 1999, 2011 og 2015. 12-årige Antoine bor i den lille franske provinsby Beauval med sin alenemor. Han driver omkring i skoven, fordi hans mor har forbudt ham at spille computerspil. Det er lille Rémi ligeglad med, for han ser op til Antoine. Men pludselig en dag er Rémi forsvundet. Kun Antoine - og læseren - ved, hvad der er sket med ham.

Den lille by bliver nu ramt af flere katastrofer. Katastrofer, der fører læseren ud i byen, så man lærer nogle af indbyggerne nærmere at kende. Dette sidste er lærerigt, for i 2011 vender Antoine nødtvunget tilbage til byen. Nu som læge. Og i 2015 har han bosat sig i byen. Lige så nødtvunget. Oplevelsen fra barndommen - de tre dage - har præget hele hans liv. Sådan som et splitsekund kan præge vores allesammens liv, når uheldet er ude. 

Derfor er Pierre Lemaitre endnu engang relevant læsning. Der er langt fra belgiske Simenon til franske Lemaitre. Hvor den ene var hyggelig, er den anden det modsatte. Men livskloge er de begge. På den franske måde, hvor bigotteri er lig med forstillelse og åndeligt armod. Krimi: Pierre Lemaitre: "Tre dage og et liv"

Oversat af Karsten Nielsen, 240 sider, Lindhardt og Ringhof

Krimi: Halsbrækkende barndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce