Nykøbing F. Revyen: Flotte rammer om svage tekster

Der er knald på farverne i Nykøbing F. Revyen. Foto: Flemming Keith Karlsen

Nykøbing F. Revyen: Flotte rammer om svage tekster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nykøbing F. Revyen er visuelt lækker og musikalsk, men årets tekster bider og morer for lidt.

Scene: Vi griner og ømmer os for lidt under årets revy i Nykøbing Falster. Det er som om teksterne nok beskæftiger sig med aktuelle emner, men er skrevet med en blyant uden spids. Alt for mange numre mangler svirp af satire eller overraskende pointer. "Ikke et ord om, hvad der sker på denne jord" og "læn jer tilbage og slap af", synger holdet i velkomstsangen, der lover ikke at genere. Og det viser sig desværre at holde stik.

Årets yndlingsofre er selvfølgelig repræsenteret i den store og gamle revy. Vi får både Mette Frederiksen, Kristian Thulesen Dahl, Thyra Frank, Donald Trump, Lars Løkke, Inger Støjberg, Esben Lunde Larsen, Joakim B. Olsen med flere. Men ingen af dem får seriøse smæk for deres politiske præstationer.

Bedst af de politiske numre er Flemming Krølls rolige murerarbejdsmand, der tænker sit om Trump i et stille og poetisk nummer, Krøll har skrevet sammen med Peter Sloth. Og sidste års "Årets Dirch", Pernille Schrøder, leverer en vellignende Lars Løkke i et Carl-Erik Sørensen-nummer om statsministeren, "der er svær at vælte, fordi han allerede ligger ned".

Asger Reher er også god til at spille Thyra Frank. Han gør det tre gange - rigeligt - og numrene er desværre mere drilleri end satire.

Lisbeth Kjærulff er på scenen med første akts bedste nummer "Knækkede nyheder" af tekstmakkerparret Vase & Fuglsang. Da englænderne er på vej ud af EU, må vi ikke længere bruge engelske gloser, så nu er det ugeende i stedet for weekend, jegtelefon i stedet for iphone osv. osv. Kjærulff styrer sprogforvirringen sikkert og sjovt.

Nykøbing F. Revyen
Nykøbing F. RevyenMedvirkende: Asger Reher, Pelle Emil Hebsgaard, Lisbeth Kjærulff, Pernille Schrøder og Flemming Krøll.

Instruktør: Susanne Breuning.

Scenografi: Niels Secher.

Kapelmester Mickey Pless.

Spiller til 19. august.
Pelle Emil Hebsgaard kaster sig ud i poledance og overrasker. Foto: Flemming Keith Karlsen.
Pelle Emil Hebsgaard kaster sig ud i poledance og overrasker. Foto: Flemming Keith Karlsen.

Lummert og sjovt

Vi skal dog helt hen til anden akts begyndelse, før undertegnede rammes af latter for alvor. I "Stangen" af Jan Svarre og Søren Anker Madsen, udsættes en fyr for konens drømme om, at han skal danse poledance. Hun har derfor meldt ham til et hold i AOF.

Det er lummert, det er sjofelt, og det er sjovt. Og det er det, blandt andet fordi det er omvendt sexisme, og i særdeleshed fordi Pelle Emil Hebsgaard er en fremragende tøffelhelt, der viser sig at kunne lidt mere -og seværdigt - med stangen, end man lige regnede med.

Det følgende indslag er også fint. Pernille Schrøder er en moden brud, der har haft travlt op til brylluppet. Især da hun begynder at synge om alle sine opgaver, fungerer nummeret, som er skrevet af Aldgård og Schrøder. Og der er en fin lille pointe.

Fremhæves bør også Asger Reher som havenisse i et Carl-Erik Sørensennummer med fin musik af kapelmester Mickey Pless. Om at blive inden for stakittet og ikke søge ud i den store, farlige verden: "Her i mit bed, har man ikke ondt af noget, man ikke ved".

Det er et musikalsk hold, der er på scenen, og det udnyttes heldigvis godt. Blandt andet til en kavalkade af gamle revyslagere udsat for nye tekster og til en omgang "Toppen af poppen", hvor diverse politikere synger slagere. Blandt andre synger Joakim B. Olsen DAD's "Sleeping my day away".

Musikken er i det hele taget god -og desværre gemt væk. De fire musikere har fået plads i en overdækket orkestergrav, mens pladsen på scenen udnyttes til en overvældende flot scenografi af smukke blomster, der kan skifte farve, og til en drejescene. Også kostumerne er flotte og humørfyldte. Der er fuld knald på farverne.

På premiereaftenen drillede lyden i perioder - den slags har det heldigvis med at blive rettet, ligesom der nok heller ikke igen bliver tændt en ildelugtende grill i vindretningen lige uden for salen, hvor lugten af brand distraherede både Flemming Krølls "Henning" på scenen og publikum på balkonen.

Set til premieren 10. juni 2017

Nykøbing F. Revyen: Flotte rammer om svage tekster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce