Bovlam mikrofonholderi


Bovlam mikrofonholderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kristian Grønbæk Andersen, Odense, cand. oecon., medlem af regionsrådet, Syddanmark 2006-2017
Jakob Fynsk
Danmark Debat. 

Dækning: "Facit er, at vores dækning af Bios-sagen var faktuelt korrekt og relevant for offentligheden, ..." siger Peter Orry 6. februar. I artiklen med Thyge Nielsen i avisen Danmark 10. februar forsøger journalisten at retfærdiggøre en artikel fra 2014, om at der var negativ egenkapital i Bios Holding.

Dermed er Fyens Stiftstidende ikke kommet videre end direktøren i Falck, Jakob Riis, var i første hug. Her sagde han, at Falck havde handlet moralsk helt forkert, men at deres jurister ikke mente, at Falck havde handlet direkte ulovligt. Nu siger Falck-direktøren kun, at selskabet opførte sig uacceptabelt. Det juridiske forbehold er væk.

Jeg tjekkede i 2014 informationen om negativ egenkapital. Jeg kan bekræfte at, informationen var faktuel korrekt. Artiklen var egnet til at skabe det indtryk, at regionen havde indgået en aftale med en økonomisk usund virksomhed.

Men det er ligegyldigt, om der var nul cent eller een mia. euro i egenkapital i holdingselskabet. Regionen ville ikke kunne få så meget som én cent herfra, hvis det gik galt. Regionen havde indgået en aftale med et datterselskab; Bios Danmark. Regionens sikkerhed for, at Bios kunne levere det aftalte, var alene garantien på 50 mio. kr., som var stillet af Rabobank. Præcis den garanti, som regionen havde bedt om i udbudsmaterialet

Journalister ringer ofte til en uafhængig ekspert, når de skal have underbygget en konklusion. Jeg kan konstatere, at det ikke er sket i dette tilfælde. Om det skyldes, at journalisten ikke har forsøgt, eller om eksperten havde sagt det samme som jeg, kan jeg ikke vide.

Selvom en information er faktuel korrekt, kan den således godt være dybt misvisende og manipulerende. Det var f.eks. artiklen om den negative egenkapital.

Jeg kan derfor konstatere, at det, som på overfladen så ud som dygtig graverjournalistik, viste sig at være bovlam mikrofonholderi for Falck.

Peter Orry burde - ligesom Jakob Riis - tage en tur mere på "bedetæppet". Han kan tage JydskeVestkysten i hånden. Der var stor genbrug af artikler i de to aviser.

Bovlam mikrofonholderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce