Mindeord om idérig tøjfirma-grundlægger fra Samsø

Bent Krebs er død, 75 år. Privatfoto

Mindeord om idérig tøjfirma-grundlægger fra Samsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samsø: Jens Øster-Mortensen, Samsø, har skrevet mindeord om Bent Krebs, Samsø, der blev 75 år:

Enhver, der mødte Bent Krebs, kunne ikke lade være med at blive fascineret af hans idérigdom, hvor iværksætter- og opfinderånden viste, at her stod man over for en person, der elskede at lege sig igennem livet. Han lod sig hele tiden inspirere af nutiden og især fremtiden.

Innovatøren, konceptudvikleren, designeren og forfatteren er ikke mere, og som Krebs ofte sagde: "Jeg er meget, meget rig, men det er ikke på penge".

I 1966 blev han gift med sin hustru Karin, som igennem hele livet har været Bents gode sparringspartner.

Bent Krebs stammede fra Aalborg, hvilket nemt kunne høres på hans dialekt. Han kom i lære som smed på Aalborg Værft, så han vidste, hvad han snakkede om, når det kom til håndværket, uanset, om det var jern, plastic eller klæde. Krebs ville mere og kastede sig da også over reklamebranchen som medstifter af A5 Marketing i Aarhus. Senere sprang ham sammen med sin hustru Karin ud som selvstændig i modebranchen, da parret i 1983 lagde grunden til tøjfirmaet Red//Green, som blev en kæmpe succes.

Siden stiftede parret tøjmærket Back-Tee, tøj til golfere, og mærkerne SeaSide og Samsø Living fulgte efter.

"Smeden og Sygeplejersken", som blev parrets øgenavn i tøjbranchen, fandt hele tiden på nyt design og drev først sommerbutik i Langøre og siden i Ballen, hvor forretningen stadig ligger.

Bent Krebs var med, hvor der skete noget, og man kan da også takke ham for, at Samsøs første råvarefestival blev sparket i gang med Bent som idémager - det var dengang, det startede ved museet, og hvor Krebs havde inviteret en række fødevareproducenter fra bl.a. Verona i Italien til at pifte det hele op. Han skaffede køer fra Cow Parade, som øens kunstnere malede. Køerne blev bortauktioneret til fordel for syge børn og ses stadig rundt omkring på øen.

I 2004 flyttede parret - og alle ideerne - permanent til Samsø og bosatte sig i et af de nybyggede huse overfor Besser Kirke. Designeren fortsatte med at udvikle, og på Samsø dukkede tøjmærket Linnen by Krebs pludselig op - en hyldest til Samsøs natur og hør som materiale til det nye tøjmærke. Senest har Krebs i samarbejde med Skagen Museum udviklet "Malerkitlen", en kittel spundet i hør og måske sådan én, de berømte skagensmalere havde på, når de gik i gang med penslerne.

Bent Krebs udgav også bøger, og hans passion for sejlbåden Dragen, udviklet i 1928, er nu blevet til en ganske informativ og smuk bog. Endelig udgav Bent Krebs "Heltene fra Samsø", en hyldest til de hårdtarbejdende landmænd, der dyrker og kæler for Samsøs råvarer, inden de ender på spisebordet.

Bent Krebs efterlader sin hustru gennem 52 år, to børn og fem børnebørn.

Mindeord om idérig tøjfirma-grundlægger fra Samsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce