Byfornyelse set fra ejerne af Dronningensgade 33's side


Byfornyelse set fra ejerne af Dronningensgade 33's side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Michael Ingemann Rix, Dronningensgade 9, Fredericia
Peter Leth-Larsen
Fredericia Debat. 

Læserbrev: Med udgangspunkt i den nye arkitektur, der skyder op rundt omkring i Fredericia, synes vi, det er meget relevant at spille bolden videre fra det gode debatindlæg, Helle S. Andersen har forfattet.

De første spørgsmål, der falder os i hovedet er: Hvad definerer egentlig god og dårlig arkitektur? Hvem definerer, hvad der er godt og dårligt? Hvad passer ind hvor?

Vi tænker, det må have noget med smag og præferencer at gøre, altså et subjektivt standpunkt som udgangspunkt, men selvfølgelig også i relation til den tid, vi lever i nu.

Det er ikke indlæggets formål at forholde sig til hverken de mange positive eller de få negative tilkendegivelser, vi har fået på vores nyfortolkning af et byhus. Blot at bidrage til en sober og konstruktiv debat om ovenstående.

Lad os starte med at argumentere for, at vi synes, vores ejendom er god arkitektur, og hvorfor vi har bygget et hus med det design, vi har gjort.

Fordi vi har visioner om at nyfortolke, hvordan man bygger et byhus anno 2018!

Og fordi, at lige præcis på det stykke af Dronningensgade, hvor vi har bygget, springer alle huse i højde, drøjde, farve og design.

Uanset hvilket hus vi havde bygget, ville det ikke matche noget af det, der står i dag.

Men læg da gerne mærke til, at proportioner og linjer flugter med nabohuset.

I Rom, Paris, London og København laver man også byfornyelse og skifter gammelt ud med nyt, når det gamle ikke længere står til at redde.

Så hvorfor skal vi i Fredericia ikke også tage skyklapperne af og kigge ud og blive inspireret? Tage det bedste af det, der er i gang ude i verden, og sætte det sammen på vores måde.

Dem, der ikke har prøvet det endnu, kan jo gå ind og google "infill" og se, hvad der kommer op af eksempler på nye bygninger, der differentierer sig fra det gamle og samtidig harmonerer ift. det eksisterende.

Hvis alt skulle forblive status quo, ville vi jo leve i huse, som de ser ud i den historiske miniby.

Og vores hus skulle forsynes med et messingskilt "Bygget anno 2018" for at se, det er nyt.

Det giver da ikke mening i vores moderne verden. Verden står jo ikke stille, heller ikke i Fredericia, selvom der givetvis er nogle, der synes, udviklingen bør stoppe.

Og selvfølgelig kan vi bare lade Kolding, Vejle og Middelfart forny sig og løbe med alle de spændende nye borgere, der kommer til hele tiden. Men det er der da overhovedet ingen fremtid i - og den kommer helt af sig selv - hver dag!

Vi oplever, at noget af det mest opløftende, der sker i Fredericia i dag, er, at vi nu som by og individer (endelig) er begyndt at tale Fredericia og hinanden op og se det positive og mulighederne i den byudvikling, der er i gang.

Det skal efter vores smag fortsætte, så fat gerne pennen, mens fremsynede folk på rådhuset og visionære entreprenører fornyer vores dejlige og smukke Fredericia.

Så set ud fra vores synspunkt skal de nye bygninger, der skabes på havneområdet, selvfølgelig have deres eget præg og design.

Vi ved fra tidligere dialogmøder med kommunen, at de er meget observante på, at der skal være sammenhæng til og med den eksisterende bykerne. Og også at der skal være balance mellem boliger, handel, erhverv, restauranter og kultur.

Ja, vi glæder os vildt meget til at følge byudviklingen, ikke kun det ny, men også hvor meget overliggeren hæves i alt det omkringliggende, og det er allerede i gang. Vi tror på og ser mange udviklingsmuligheder, vi som by og borgere kan profitere af i mange år frem.

Debat og kritik skal efter vores opfattelse foregå ud fra en kritisk, men konstruktiv tone, ikke destruktiv og negativ. Eksempelvis finder vi en udtalelse som "Rædsel" uden yderligere argumentation som ikke værdiskabende.

Det har dialogen og processen med kommunen til gengæld været! Vi blev fra dag et mødt med stor imødekommenhed over dels at ville rive noget ikke bevaringsværdigt ned, dels at ville nytænke hvordan man kan designe et byhus i det 21. århundrede.

Det har været en super god og konstruktiv proces med kommunens arkitekter, ikke at vi har haft samme syn på alt, men via dialog og saglige argumenter er vi nået frem til de nuværende løsninger.

Heldigvis behøver vi ikke at være enige om alt, ej heller om hvad der er god og dårlig arkitektur.

Men via saglig og konstruktiv debat skabes forståelse for forskellige præferencer og synspunkter og dermed muligheden for at skabe forståelse og indsigt.

Hermed sparker vi bolden videre...

Byfornyelse set fra ejerne af Dronningensgade 33's side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce